Все повече технологични компании започнаха да отказват участие на мобилния конгрес, който е планиран между 24 и 27 февруари. През последните дни това направиха LG, Amazon, NVIDIA, Intel, Ericsson и много др. Съображения за сигурност свързани с разпространението на коронавируса са причината за нежеланието им да присъстват на MWC 2020. Оказва се, че списъка с брандове, които няма да присъстват на технологичното събитие ще се увеличи с още три имена.

 

HMD Global сега също потвърдиха, че отказват участието си на събитието, което означава, че няма да видим нови смартфони на Nokia по време на MWC 2020. Със сигурност това решение ще се отрази на атрактивността на събитието, тъй като компанията е един от глобалните лидери в разработката на 5G технологията. Пресконференцията, която трябваше да се проведе на 23 февруари ще бъде отменена и вероятно няма да разберем какви изненади ни подготвяше финландският бранд на MWC 2020.

 

 

Притесненията от възможността за заразяване с Covid-19 (официалното име на коронавируса) са принудили и Facebook да откажат участие на MWC 2020. Компанията смята, че здравето на служителите им е в пъти по-важно от участието в технологично шоу, независимо колко вълнуващо може да е присъствието им. Не на последно място ще отбележим също, че добре познатата марка на българския пазар Ulefone също споделя това мнение и няма да се включи към предстоящото изложение в Барселона.

 

Още от Digital: Коронавируса ще намали производството на смартфони с 12% през първото тримесечие на 2020г.