ДNokia официално обявиха, че придобиват компанията Withings в началото на годината. Сега най-накрая ставаме свидетели на първите им съвместни продукти. Френският производител специализира в разработването на фитнес джаджи и устройства, следящи ключови показатели за здравословното ни състояние. Новите продукти се казват Nokia Body и Nokia BPM+. Първият от тях представлява смарт джаджа за измерването на теглото на цялото семейство. 

 

Този модел се присъединява към Body+ и Body Cardio, които вече се продават на пазара, информира Pocket-Lint. Според официалните данни Nokia Body може да запазва информация за до осем потребители едновременно и да синхронизира профилите им с Nokia Health Mate приложението за смартфони. Устройството вече може да се купи в Европа на цена от приблизително €65. В същото време Nokia BPM+ е компактен сензор за следене на кръвното налягане. 

 

Джаджата може лесно да се поставя на ръката като гривна и да работи непрестанно през цялото денонощие. Потребителите разполагат с възможността да следят и сърдечния ритъм. Официалната цена на този продукт е €130. Партньорството между двете компании е категорично доказателство за желанието на Nokia да станат по-влиятелно име в тази пазарна ниша. Дали новите им продукти ще станат хит на пазара предстои да видим.

 

Вижте как над 24 млрд. смарт джаджи ще поддържат платформата Интернет на нещата през 2020г.