HMD Global се стремят да предлагат на потребителите достъпни смартфони с Android One, които получават бързи софтуерни ъпдейти. Засега стратегията им може да се определи по-скоро като успешна, но определено можем да кажем, че компанията няма почти никакво присъствие в премиум сегмента. 

Последното предложение на HMD Global от висок клас бе Nokia 9 PureView, който приличаше внимание със своите пет камери. Различни проблеми, обаче не позволиха на смартфона да бъде толкова успешен, колкото компанията очакваше. Съвсем логично вече се работи над нов модел, който да наследи това устройство.

Вече разбрахме, че името на смартфона ще бъде Nokia 9.3 PureView. Официалната премиера първоначално се очакваше през третото тримесечие на годината, но компанията е била принудена да промени своите планове.

Съгласно новият график няма да видим следващият флагман на HMD Global преди октомври. Всъщност това важи за още два смартфона на компанията, съобщава NokiaPowerUser.

 

 

В случая става въпрос за Nokia 6.3 и Nokia 7.3. Тези смартфони са от средния клас, но ще имат вaжно значение за бранда "Nokia" в следващите месеци. Конкретната причина за забавената премиера е разпространението на коронавируса и хаоса, който пандемията предизвика сред веригата от доставчици. 

Все пак HMD Global вече са възстановили контактите си със своите партньори и се надяват да успеят да представят устройствата още в началото на октомври. Повечето доставчици са локализирани в Китай, където ситуацията постепенно се нормализира след избухването на кризата с COVID-19. 

От компанията дори се надяват да успеят да представят още по-рано смартфоните, каквато бе и първоначалната им цел. Nokia 6.3 ще бъде бюджетен модел с 4G, който използва Qualcomm Snapdragon 670 или Snapdragon 675 процесор. 

Четворната камера се очертава като най-интересната характеристика. Nokia 7.3 ще работи с по-мощния Qualcomm Snapdragon 765 и ще поддържа 5G мрежи. Големият въпрос е какви подобрения в камерите ще видим в Nokia 9.3 PureView.

 

Oще от Digital: Nokia проявяват интерес към гъвкавите смартфони