Nokia 9 PureView обещаваше да предизвика революция в мобилната индустрия със своите пет задни камери. Въпреки това премиерата на смартфона доведе до противоречиви коментари. От една страна критиките са свързани с качеството на камерата, но от друга с процесора, който захранва устройството. HMD Global са твърдо решени да не повторят същите грешки с наследника на смартфона, който ще бъде представен официално преди края на 2020г.

 

Плановете на компанията предвиждат да пропуснат Nokia 9.1, а вместо това са се насочили към Nokia 9.2 PureView с Qualcomm Snapdragon 865 процесор. Интерацията на този чип ще гарантира, че смартфона е толкова бърз, колкото и другите флагмани с Android, които ще видим през годината. Успоредно с това Snapdragon 865 е оптимизиран за работа 5G мрежи и включва поддръжка за камери с 200-мегапикселова резолюция. Nokia 9.2 PureView, обаче няма да използва камера технологията Light, съобщава NokiaPowerUser.

 

 

Това означава, че смартфона ще има по-конвенционална подредба на камера модулите в задната част. Най-вероятно Nokia 9.2 PureView ще заложи на един основен сензор с висока резолюция и допълнителни сензори, подпомагащи неговата работа. Припомняме ви, че Nokia 9 PureView има пет 12МР камери (три от тях са монохромни сензори, а другите два са RGB), което подобрява снимките при ниска осветеност и HDR клиповете. Премиерата се очаква да стане факт най-рано през лятото на 2020г.

 

Още от Digital: Защо устройствата на Nokia с Android не са толкова популярни, колкото смартфоните Lumia