HMD Global продължават да бъдат доста активни в опитите си да възвърнат старата слава на Nokia в световния пазар на смартфони. Моделите от последно поколение на компанията се радват на добри продажби, а най-мощния от тях е флагмана Nokia 9 PureView. Най-интересната характеристика несъмнено са петте задни камери с обективи на ZEISS в задната част. Вече са стартирали и тестове с наследника на смартфона, съобщава NokiaPowerUser.

 

Първоначалните планове устройството да дебютира през третото тримесечие са променени, като сега премиерата се очаква преди декември. Koмпанията се нуждае от още малко време да изпива финалния дизайн на смартфона, но все пак ще стартира продажбите навреме за празничния сезон в края на годината. Nokia ще обърнат специално внимание на мнението на потребителите и ще опитат да отстранят два от най-големите недостатъци на Nokia 9 PureView.

 

 

Едно от подобренията в смартфона ще е новия Qualcomm Snapdragon 855 процесор, който освен по-висока производителност и ниска консумация на енергия поддържа и 5G мрежи. Nokia 9.1 PureView ще предложи по-добри камери, които се очаква да бъдат в същата подредба от пет обектива в задната част. Смартфонът ще работи с Android Q и вероятно ще е наличен на пазара и в 4G версия. Teпърва ще разбираме детайли за другите ъпгрейди, които ни очакват в петте задни камери на Nokia 9.1 PureView.

 

Още от Digital: HMD Global ще въдедат по-опростена система за имената на смартфоните Nokia