Nokia 9 се очаква да е следващия флагман в пазара на смартфони на HMD Global. Компанията притежава правата над търговската марка Nokia и вече представи няколко атрактивни устройства с Android на пазара. Новият смартфон, обаче ще предложи още по-впечатляващи характеристики, които ще му позволят да се конкурира с най-скъпите модели на пазара. Резултати от бенчмарк тестове в GFXBench ни разкриват повече детайли за спецификациите на Nokia 9, предаде TechRadar. 

 

Новата информация потвърждава, че Nokia 9 ще работи с платформата Android 8.0 Oreo. Предстоящият смартфон ще се захранва от мощния Snapdragon 835 процесор на Qualcomm, който използват флагманите на другите водещи производители в индустрията. Очаква се устройството да разполага още с 5.2-инчов дисплей с QHD резолюция от 2560х1440 пиксела. Базовата версия ще е с 4GB RAM, но най-вероятно компанията ще продава на пазара и конфигурация с 6GB RAM. 

 

Вграденият капацитет за съхранение на данни е 64GB или 128GB. В задната част ще има две задни камери с Dual LED светкавици и сензор за отпечатъци, който е разположен под тях. Nokia 9 ще предложи почти безрамков дизайн и се очаква да се продава на пазара навреме за празничния сезон в края на годината. Цената ще е приблизително €749. Остава само да се въоръжим с търпение, докато HMD Global не представят обещаващото си ново устройство с Android.

 

Вижте кои смартфони ще получат ъпдейт към Android 8.0 Oreo