Новата генерация смартфони на HMD Global бяха представени само преди броени дни на мобилния конгрес в Барселона. Tрите устройства са позиционирани в различни ценови класове и предлагат една уникална за компанията характеристика. Nokia 9 PureView, Nokia 4.2 и Nokia 3.2 са първите модели с този бранд, които поддържат технология за лицево разпознаване.

 

Информацията бе потвърдена от HMD Global. Оказва се, че компанията си е партнирала със Sensory в разработването на TrulySecure функцията, която позволява на смартфоните да предложат опция за лицево разпознаване. Tехнологията представлява официално FIDO сертифицирано биометрично решение, което ще подобри значително сигурността на смартфоните

 

Интеграцията на тази функция позволява на Nokia 9, Nokia 4.2 и Nokia 3.2 бързо, лесно и сигурно да идентифицират своите собственици. Разработчиците на хардуерните компоненти от Sensory твърдят, че се отличават със 99.9% успеваемост при разпознаването. Припомняме ви, че продажбите на устройствата стартират през март, когато ще разберем повече за начина, който работи тази интересна функционалност.

 

Още от Digital: Достатъчно сигурни ли са технологиите за разпознаване на лица в смартфоните с Android