Интересът към смартфоните с 5G модеми се увеличава, а с това състезанието за нови модели става все по-оспорвано. Nokia вече дори гледа към средния ценови клас и смята да предложи Nokia 8.2 5G именно в този сегмент, съобщава GizmoChina. При това телефонът ще има доста мощен хардуер.

 

Според новите слухове, Nokia 8.2 5G ще използва процесор Snapdragon 735 на Qualcomm. Това е процесор, който е произведен по 7nm архитектура, като има и подобрен AI Engine модул за по-добра работа с изкуствен интелект. В комбинация с 5G потребителите вероятно ще искат да използват телефона си повече. Затова моделът ще има и три версии – с 4GB RAM и 64GB памет,  6GB RAM и 128GB памет и 8GB RAM и 256GB памет.

 

Сред другите спецификации, които 8.2 5G може да предлага, е изскачаща предна камера, както и 64MP камера на гърба. Тя ще е част от конфигурация от общо 4 сензора, които ще са подредени в кръг. Очаква се компанията да покаже телефона по време на Mobile World Congress 2020 в Барселона. Цената му най-вероятно ще е около $500 и най-вероятно ще има и версия само с LTE, която ще е по-евтина.

 

Още от Digital: Nokia 8.2 с поддръжка на 5G мрежи може да бъде представен на MWC 2020