Вече ви информирахме, че Nokia 8, а не Nokia 9 ще е следващият смартфон от висок клас на компанията. Премиерата на дългоочакваното устройство ще стане факт до броени седмици. Новите данни на финландска търговска верига разкриват, че продажбите на Nokia 8 ще стартират до края на месеца. Конкретната информация посочва, че това ще се случи от 31 юли. Цената на смартфона на европейския пазар ще бъде приблизително €589, информира gsmarena.

 

Очаква се потребителите да могат да избират от поне четири цветови конфигурации: Blue, Steel, Gold/Blue и Gold/Copper. Nokia 8 ще се захранва от Snapdragon 835 процесор, който е допълнен и от 4GB RAM. Новият смартфон има 5.3-инчов дисплей с QHD резолюция от 2560х1440 пиксела и ще работи с платформата Android Nougat. Вградената памет е 64GB, но най-вероятно ще може да се увеличи с microSD слот за карта памет. Основната камера е с 13-мегапикселова резолюция.

 

Според непотвърдена информация кодовото име на устройството е било Nokia 9, но в крайна сметка компанията е решила да го пусне на пазара като Nokia 8. Това ще един от премиум смартфоните, които ни очакват от HMD Global през годината. Припомняме ви, че това е името на компанията, която държи правата за търговската марка на Nokia. Завръщането на този бранд е едно от най-интересните събития в технологичната индустрия през 2017г.

 

Вижте какви процесори ще имат смартфоните Nokia 2, Nokia 7 и Nokia 8