HMD Global вече са започнали работа над няколко устройства, които ще видим през първата половина на годината. Вече ви информирахме за подобренията в Nokia 8.1 Plus, а сега разбираме първите детайли за още един смартфон от средния клас. Компанията провежда тестове с наследника на Nokia 6.1, който дебютира официално през лятото. Новият модел закономерно ще предложи по-мощен хардуер и доста променен, но много по-елегантен дизайн, съобщава AndroidHeadlines. 

 

Най-интересната характеристика на Nokia 6.2 ще е вграждането на предната камера в малък отвор в горната част на дисплея. Тази визия вече се използва от смартфони на други производители и ще е водещ тренд в индустрията през 2019г. Самият екран е със 6.2-инчов диагонал и вероятно ще поддържа поне Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. Бързата скорост на работа ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 632 процесор, който има осем Kryo 250 ядра, работещи на 1.8GHz.

 

 

Другите характеристики включват 6GB RAM, Adreno 560 графичен чип и двойна задна камера. Очаква се поне единият от сензорите да е с 16-мегапикселова резолюция. Новият модел ще е базиран на Nokia OZO аудио технологията и също като своя предшественик ще работи с Android One. Плановете на HMD Global предвиждат да представят Nokia 6.2 на китайския пазар преди края на февруари и тогава ще разберем повече за европейската премиера на смартфона, чиято цена ще е от порядъка на $250-$300.

 

Oще от Digital: Всички смартфони на Nokia ще получат ъпдейт към Android 9.0 Pie