Потребителите очакват с нетърпение да започне разпространението на ъпдейтите към Android 9.0 Pie за настоящите смартофни. Новата платформа предлага редица подобрения и функции, но все още се използва от много малко устройства. HMD Global разкриха малко повече детайли кога ще започнат да актуализират моделите на Nokia към Android Pie, с които потвърждават, че това ще се случи много скоро. Компанията обеща ъпдейти за Nokia 6.1 и Nokia 6.1 Plus до края на месеца. 

 

 

След това плановете им предвиждат Nokia 8 и Nokia 8 Sirocco да бъдат ъпдейтнати към Android 9.0 през месец ноември. По този начин HMD Global ще изпреварят много от другите водещи производители в разпространението на актуализациите. Това е възможно, тъй като смартфоните им са част от програмата Android One, която предлага т.нар. "чиста" версия на платформата, която има максимално изчистен интерфейс без допълнителни софтуерни интерфейси, което гарантира бързите ъпдейти. 

 

Android One също така позволява на устройствата веднага да получават пачовете за сигурност на Google. Добре е да знаете, че може да има допълнително забавяне заради необходимите тестове на мобилните оператори. Въпреки това устройствата на Nokia ще получат Android Pie много по-рано от редица флагмани в пазара на смартфони, които видяхме през годината досега. Компанията също така обеща, че смартфоните им ще получават поне още два ъпдейта към следващите версии на Android.

 

Oще от Digital: Защо Android 9 Pie ще промени завинаги смартфоните