HMD официаяло обяви, че новият Nokia 6 и Nokia 7 Plus вече са налични на българския пазар. И двата модела са част от програмата Android One, гарантираща перфектно софтуерно изживяване от Google. Софтуерът винаги ще е актуален с най-новите изобретения на Google и последните актуализации на сигурността.

 

Nokia 7 Plus и новият Nokia 6 идват с чист Android, без излишни графични настройки и скрити процеси, които да скъсяват живота на батерията или да понижават продуктивността. Като всички Nokia смартфони, включени в семейството Android One, и двата модела са с лимитиран брой предварително инсталирани приложения, така че да разполагате с повече място.

 

Nokia 7 Plus

Nokia 7 Plus се отличава с уникалното усещане за керамично покритие, постигнато чрез система от 6 слоя боя, която гарантира подобрено качество на разговорите и сигнала и по-добър захват. Леко извитите назад ръбове придават усещане за голям и комфортен дисплей в компактна обвивка. Яркият 6-инчов, 18:9, Full HD+ екран прави Nokia 7 plus идеален за сърфиране в мрежата, а социалните медии, игри и забавления - с повече съдържание от познатия формат на традиционните устройства с 5.5-инчов дисплей.

 

 

Смартфонът разполага с 4 GB RAM, достатъчно дори за онези от нас, които вършат по няколко неща едновременно. Високо контрастният, поляризиран дисплей гарантира съвършено зрително изживяване и в най-ярките условия, за да можете да се концентрирате върху съдържанието навсякъде и по всяко време.  

 

За да можете да улавяте и гледате повече и за по-дълго време, Nokia 7 plus е снабден с мощен  Qualcomm® Snapdragon™ 660 мобилен процесор. Той е интегриран и оптимизиран с фокус върху производителност и издръжливост на батерията, дори при излъчване на видео на живо в режим #Bothie във Facebook или YouTube, за да извади всяка капка енергия от мощната 3800 mAh батерия. Nokia 7 plus има впечатляващ живот на батерията – до 2 дни с едно зареждане.

 

Nokia 6 2018

Новият Nokia 6 надгражда успеха на своя предшественик, като предлага по-голяма производителност и страхотни нови функции в по-компактен и здрав корпус. Със своя процесор  Snapdragon 630, новият Nokia 6 е над 60% по-мощен от предшественика си. Той предлага подобрени Dual-Sight функция, оптика ZEISS, бързо зареждане с USB-C, пространствено Nokia аудио и чист, сигурен и актуален Android Oreo. Nokia 6 отвежда познатата ни от оригиналния телефон прецизна изработка до нови висоти. Той комбинира моноблок алуминий серия 6000 с 11-часов процес на двутонално галванизиране  и полиране. Компактният и прецизно изработен Nokia 6 обединява изваян 2.5D дисплей с устойчив на поражения Corning® Gorilla Glass, оставайки красив за по-дълго време.

 

 

Новият Nokia 6 се отличава със добра производителност и целодневен живот на батерията. С 3000mAh и USB-C порт можете да заредите своята батерия само за 30 минути.За моментите, които искате да изживеете отново и отново е инсталирана 16 MP ZEISS основна камера с двутонална светкавица и 8MP селфи камера, за улавянето на всеки детайл. Понеже всяка история си има две страни, новият Nokia 6 идва с подобрена Dual-Sight технология, която активира едновременно основната и предната камери, като позволява да направите #Bothie, както и излъчване на живо от двете камери едновременно в социалните мрежи. Освен това с обемното аудио на Nokia можете да записвате висококачествено аудио към всичките си видеа, за постигането на поглъщащо реалистично изживяване.

 

За допълнителна сигурност и лекотa, новият Nokia 6 разполага с лицево разпознаване, като ви осигурява възможност да отключите телефона с изключителна бързина. Смартфонът е наличен на българския пазар в цветови комбинации черно/медно и бяло/стоманено.

 

Още от Digital: 7 смартфона на българския пазар с безрамков дисплей, двойни камери и достъпна цена