HMD Global работят от дълго време над флагмана, който трябва да наследи Nokia 9 PureView в портфолиото oт смартфони на компанията. Основен акцент са подобрените пет камери, но също можем да очакваме безрамков дисплей, по-мощен процесор и оптимизиран дизайн. Разпространението на коронавируса, обаче затрудни доставките на компанията и разработката на Nokia 9.3 PureView.

В крайна сметка компанията взе непопулярното решение да отложи премиерата на смартфона за следващата година. Един от основните мотиви на HMD Global е, че се изпусна подходящия момент за премиерата на устройство, което има Qualcomm Snapdragon 865 процесор. Плановете предвиждаха Nokia 9.3 PureView да използва именно този процесор.

Вместо това HMD Global ще изчакат премиерата на Qualcomm Snapdragon 875, която е  насрочена за 1 декември и респективно ще използват тази архитектура в новия смартфон. Все пак Nokia не се отказват от плановете си в средния и ниския бюджетeн сегмент, където скоро ще видим още едно атрактивно предложение, което се казва Nokia 5.4.

 

 

Последните данни на NokiaPowerUser разкриват, че компанията възнамерява да изтегли по-рано премиерата на този модел. Toва ще се случи приблизително шест месеца след официалното представяне на Nokia 5.3. Aко не възникнат неочаквани проблеми ще видим Nokia 5.4 още преди края на годината.

По този начин потребителите ще имат достъп до още едно атрактивно устройство на Nokia през атрактивния сезон в края на годината. Няма да е изненадващо, ако премиерата стане факт заедно с Nokia 7.3 5G, който ще е фокусиран към по-високия клас. Вече знаем и някои детайли за дизайна и спецификациите на Nokia 5.4.

За разлика от своя предшественик този път няма да има "Waterdrop" прорез в горната част, тъй като селфи камерата ще е разположена в малък отвор в горния ляв ъгъл. Дисплеят отново ще бъде с 6.39" диагонал, но вероятно ще поддържа по-висока резолюция.

Другите спецификации ще включват Qualcomm Snapdrаgon 665 процесор, който е допълнен от 4GB RAM, 64GB/128GB памет и 18W бързо зареждане.

 

Oще от Digital: Смартфоните Nokia имат най-надеждни софтуерни актуализации към Android, според ново проучване