Nokia ще са една от най-активните компании на предстоящото технологично шоу MWC 2017. HMD Global е компанията, която държи правата над тази търговска марка и се състои предимно от бивши служители на Nokia вече потвърди, че ще присъства на събитието. Пресконференцията е насрочена за 26 февруари и тогава се очаква да видим три смартфона с бранда Nokia. Първият модел се казва Nokia 5 и разполага с 5.2-инчов дисплей с HD дисплей, 2GB RAM и 16-мегапикселова камера.

 

Въпросният смартфон оперира под управлението на Android 7.0 Nougat, предаде VentureBeat. Очаква се цената на Nokia 5 да бъде €199, което е с €50 по-малко от Nokia 6, който вече се продава на пазара. Второто устройство, което ще видим на MWC 2017 е Nokia 3 и ще бъде фокусирано към бюджетния ценови клас. На този етап не разполагаме с детайли за техническите спецификации на модела. Според непотвърдена информация потребителите ще могат да го купят на пазара за около €149.

 

Най-интересното устройство, което ни очаква от компанията ще бъде модерна версия на класическата Nokia 3310. Вероятно всеки от нас е използва този телефон, който се отличаваше с впечатляващ живот на батерията и изключително здраво покритие. Все още не разполагаме с информация за характеристиките и дизайна, но самата идея за подобен модел ще се хареса на много потребители. В заключение ще отбележим, че цената на модерната версия на Nokia 3310 ще е около €59.

 

Вижте защо идеята за Nokia смартфон с Android вълнува толкова много потребителите