HMD Global продължават да са една от най-активните компании в разпространението на ъпдейтите към Android Pie. Компанията вече актуализира няколко смартфона и продължава да работи, за да може и другите им модели скоро да работят с платформата. Припомняме ви, че Nokia 7 Plus вече получи ъпдейта, като HMD Global обещаха до края на ноември това да се случи с още четири смартфона. Сред тях са Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 8 и Nokia 8 Sirocco. 

 

По този начин до края на следващия месец пет устройства с бранда Nokia ще са ъпдейтнати към Android Pie. Сега разбираме, че вече е започнала работа за актуализиране на още три смартфона. Това са Nokia 3, 5 и 6, които бяха представени официално през миналата година. Информацията е генерирана от публикация в Twitter акаунта на HMD Global. По всичко личи, че компанията спазва стриктно обещанието, което даде на потребителите.

 

 

Финландския производител вече изрази увереност да ъпдейтне всичките си нови модели Nokia към операционната система. Тук е момента да споменем, че актуализациите за Nokia 3, 5 и 6 ще са част от следващата вълна на разпространение на ъпдейти. Допълнително ще разберем дали това ще се случи до края на тримесечието или ще стане факт в началото на 2019г.  Бързите ъпдейти се превръщат в една от причините да искате да притежавате смартфон на компанията.

 

Oще от Digital: Всички смартфони на Nokia ще получат ъпдейт към Android 9.0 Pie