Аpple спазиха обещанието си и представиха официално финалната версия на macOS Mojave 10.14. Новата платформа предлага редица подобрения и вече е достъпна за изтегляне от потребителите. Припомнямe ви, че първата публична демонстрация на macOS Mojave бе направена по време на WWDC 2018 конференцията през юни. Разработчиците досега са провели успешни тестове с 11 бета версии и са отстранили всички проблеми от финалния продукт, който вече е наличен за съвместимите устройства. 

 

 

Най-интересното подобрение несъмнено е нощния режим, който преобразява интерфейса, отворените прозорци и менютата в черен и сив цвят. Потребителите могат да използват Dark Mode в macOS 10.14 и в допълнение към Dynamic Desktop функцията, която автоматично променя началния екран, в зависимост коя част от деня е (сутрин, обед или вечер), информира VentureBeat. По този начин можете да използвате оптимално компютрите без да се натоварват очите ви, независимо какви са околните условия. 

 

 

Новата платформа предлага и достъп до няколко приложения за IOS, които са модифицирани специално за macOS, като сред тях са Аpple News, Stocks, Voice Memos и Home. Основен акцент за macOS Mojage е сигурността и са добавени различни възможности за блокиране на достъпа до камерата и микрофона. Ако ви се налага да комуникирате често е добре да знаете, че вече можете да стартирате групови разговори във FaceTime с до 32 души, което също е доста полезно.

 

Oще от Digital: Аpple ще позволят да използваме iOS приложения на macOS