Nissan вече инвестираха сериозни финансови средства в разработването на автономни автомобили от ново поколение. Компанията се намира във финална фаза на тестове на иновативния си проект, който носи кодовото име Easy Ride. Всъщност под това име се крие таксиметрова услуга за превоз, която използва самоупрaвляващи автомобили. Идеята е след като се гарантира безопасността на пътниците това да се превърне в oсновна форма на публичен транспорт по време на Олимпийските игри в Токио през 2020г.

 

Компанията е получила одобрение на регулаторните органи и до броени дни ще започне тестове с Easy Ride по улиците на Йокохама. Самият проект се разработва съвместно от Nissan и софтуерни специалисти от DeNA, които са подбрали специално трасе с дължина от 4.5 километра, разположено между главния офис на компанията и популярния World Porters търговски център. Пътуването ще е безплатно и цели да накара хората да свикнат с идеята за машини, които се движат сами, предаде Engadget.

 

 

Easy Ride ще използва и редица технологични решения, за да направи пътуването по-забавно. Така например пътниците ще могат със текстово съобщениe или гласови команди от смартфона да информират своето такси какви са плановете им в района. Nissan ще имат право да превозват пътниците по този маршрут само няколко седмици. След това, обаче компанията се надява да получи одобрението на властите и в други японски градове, за да са напълно готови за Олимпиадата през 2020г.

 

Вижте смарт очила ще премахват дискомфорта при пътуване в самоуправляващи автомобили