Nissan впечатлиха посетителите на автомобилното изложение Detroit Motor Show 2017 с концептуалния Vmotion 2.0. Това е първият автомобил на компанията, който е разработен съобразно новия дизайнерски език на Nissan. Неговото име е Emotional Geometry и ще доведе до следващата голяма еволюция във визията на бъдещите модели на японския производител. Aгресивният вид на Vmotion 2.0 се допълва от елегантна V-образна решетка и вертикални отвори за въздуха в предната част, информира DigitalTrends.

 

 

Този футуристичен дизайн е вдъхновен от някои от сегашните модели на компанията като Rogue, Rogue Sport, Juke и Maxima. Nissan Vmotion 2.0 представлява седан с четири врати, който е базиран на технологията за автономно управление ProPilot и не отделя никакви вредни емисии в атмосферата. Огромен дисплей на централното табло възпроизвежда цялата информация, от която се нуждае водача и показва какво се случва с автомобила в реално време.

 

 

Задният дифузьор свети, когато е активиран Nissan ProPilot, за да знаят другите участници в движението, че Vmotion 2.0 се движи автономно. Концептуалният модел има корпус от въглеродни влакна, издължен преден капак и интересен дизайн на покрива, който създава впечатление, че горната част "се движи във въздуха". Вместо огледала Vmotion 2.0 има камери, но това се дължи на факта, че автомобила все още е прототип. Новият Altima се очаква да следва някои от дизайнерските линии на тази концепция.

 

Вижте Nissan ще използват технология с изкуствен интелект на NASA в бъдещите си автомобили