Nissan обявиха, че от следващата година ще имат собствен отбор в набиращата популярност надпревара Formula E. Това е първата серия състезания с болиди, които се захранват от електрически двигатели. Японският производител сподели новината по време на изложението Tokyo Motor Show 2017 и уточни, че участието им започва още през 2018г., когато ще се проведе петото издание на Formula E. Така Nissan ще стане първата компания от "страната на изгряващото слънце" със собствен отбор в надпреварата. 

 

В момента най-популярните отбори в сериите са Аudi, BMW, Jaguar, френската DS и китайския бранд NIO. Автомобилни гиганти като Porsche и Меrcedes-Benz вече потвърдиха, че също планират да участват във Formula E. Участието на толкова популярни производители със сигурност ще направят битката за титлата още по-атрактивна за потребителите. Важно е да отбележим, че участието на Nissan през 2018г.  почти сигурно ще е за сметка на Renault, които ще се откажат, предаде DigitalTrends.

 

Любопитен факт е, че френския производител вече два пъти спечели надпреварата. Отборът е.Dams, който управлява и организира участието на Renault в сериите се очаква да продължи да работи с Nissan, заради сътрудничеството между тях. Toва ще предложи максимално добри възможности за старт на японския производител в надпреварата. По всичко личи, че Formula E ще става все по-популярно състезание сред любителите на автомобилите и високите скорости.

 

Вижте може ли Formula E да е бъдещето на автомобилните състезания