Новите устройства на Sony и Microsoft са най-дискутираната тема сред геймърите през последните седмици. Това не е изненадващо, тъй като дългоочакваните устройства предлагат впечатляващи подобрения. Световната пандемия от COVID-19, обаче допринесе за недостиг на Sony PlayStation 5 и Xbox Series X, с който двете компании все още не са се справили.

Ситуацията ще се стабилизира през първото тримесечие, когато AMD ще произведат повече модифицирани процесори за двете конзоли. Именно заради това най-продаваното устройство в този сегмент през изминалата година е Nintendo Switch.

Все пак конзолата се продава от дълго време в търговските вериги по цял свят, докато ограничените количества на Sony PS5 и Xbox Series X са налични едва от няколко седмици. Анализаторите обаче очакват Nintendо да продължат да имат силно влияние в световния пазар на конзоли и през следващата година.

Компанията възнамерява да конкурира Microsoft и Sony с премиерата на ново устройство, което ще се казва Nintendo Switch Pro и ще наследи Nintendo Switch, информира BGR.

 

 

Премиерата на актуализирания модел вероятно ще стане факт в средата на годината. Това ще позволи на настоящата конзола да продължи да реализира солидни продажби. В същото време Nintendo ще опитат да привлекат вниманието на геймърите с нови ексклузивни премиери на игри и хардуерните подобрения в Switch Pro.

Независимо колко време ще отнеме на Sony и Microsoft да се справят с недостига на компоненти на новите си конзоли е факт, че Nintendo имат доста сериозни планове. Колкото по-дълго време продължава ограничения инвентар на PlayStation 5 и Xbox Series X, толкова повече възможности да разширят пазарния си дял ще има компанията.

Вече знаем, че каталога от игри за Nintendo Switch Pro ще включва повече от 100 заглавия и заедно 4K резолюцията могат да се превърнат в скритите оръжия за компанията през 2021г. В заключение ще отбележим, че Nintendo очакват да реализират над 25 млн. продажби на своите конзоли до края на годината.

 

Още от Digtial: Sony обещават повече наличности на PS5 в началото на 2021г.