Последната конзола на Nintendo бе представена преди почти четири години, което е основната причина тя да не успява да се конкурира по-успешно с доминиращите тази пазарна ниша модели на Sony и Micfrosoft. От компанията прекрасно осъзнават това и вече разработват над наследник на Wii U, който носи кодовото име NX и ще е техния отговор на популярността на PlayStation 4 и Xbox One. Сега по време на събитие, на което Nintendo публикуваха официалните си резултати за тримесечието потвърдиха съществуването на тази конзола, информира TheNextWeb. 

 

Все пак това не е най-интересното, тъй както в изявлението не само се споменава името на устройството, а именно Nintendo NX но също, че ще бъде представено официално през март 2017г. Все още не знаем какви точно подобрения ще използва японската компания, за да диференцира своя продукт от конкуренцията, но вече отхвърли слуховете, че тя ще работи с Android OS. Анализаторите и феновете очакват повече детайли и евентуално да бъдат демонстрирани възможностите на NX по време на геймърското изложение E3, което по традиция се провежда всяка година през юни.

 

Припомняме ви също, че Nintendo разработват пет игри за смартфони, което вероятно е причината да не искат да използват мобилната платформа в следващата си конзола. Според непотвърдна информация NX ще разполага с дисплеи с нетрадиционен форм фактор, които са произведени във фабрики на Sharp и ще съчетава в себе си най-добрите предимства на мобилните устройства и традиционните конзоли. Само след няколко седмици на E3 2016 най-накрая ще научим повече за мистериозното устройство на Nintendo, което ще има трудна задача да се конкурира с PS4 и Xbox One.

 

Вижте наследникът на Nintendo Wii U ще се казва NX