Всички са чували за пословичната добрина на японците и за стриктната политика на японските компании, да угаждат всячески на клиентите си. В тази история ще прочетете и за двете, като ще добавим и факта, че за феновете на игрите няма възрастови ограничения.  

 

 

През далечната 1989 година, японската компания Nintendo представя своята 8-битова джобна игрова конзола Game Boy, която в следващите години се превръща в световен бестселър. Милиони хора по целия сват играят на симпатичната игра, като един от тези хора е възрастна дама от Япония, чиято дъщеря Асахи Шимбум (Asahi Shimbun), решава да разкаже в Twitter за интересната история на майка си, която е запалена геймърка.

 

 

Години наред бабата запълвала свободното си време с играта на Тетрис на своята конзола Game Boy. Във времето тя сменила общо 3 конзоли, но при повреждането на третата семейството ѝ не можело да намери от къде да закупи нова, а старата не можела да се ремонтира. Решение на проблема намерил внукът на бабата геймър, който бил чувал, че Nintendo са известни със своето перфектно обслужване на клиенти. Така жената решила да изпрати в колет своя Game Boy и да напише на ръка писмо до компанията, в което моли инженерите да ремонтират любимата ѝ игра.

 

 

В отговор Nintendo успели да намерят оригинална чисто нова конзола от първите поколения на Game Boy с което зарадвали своята възрастна фенка. Като ѝ пожелали още дълги години да играе на любимият си Тетрис.

 

 

Асахи Шимбум разказала трогателната история на майка си чак след смъртта ѝ на 99-годишна възраст, за да благодари още веднъж за жеста на внимание на японската компания за компютърни игри. За отрицателно време историята събра в Twitter почти 200 000 лайка и 68 000 споделяния.

 

 

Прочетете още статията: Google Play вече предлага Dark Mode режим за смартфоните с Android 10