Мобилната гейм конзола Switch на Nintendo вече има доста фенове, но се оказва, че може да донесе и малко главоболия на компанията. Тя е заплашена от съд за нарушен патент заради сваляемите контролери на устройството, съобщава Engadget.

 

Компанията Gamevice е подала жалба срещу Nintendo, като твърди, че нейното устройство Wikipad първо е използвало подобни сваляеми контролери и има патент, който го доказва. Според Gamevice концепцията на Nintendo е твърде близка до нейната и смята, че има злоупотреба с патента. Затова компанията иска да ѝ бъдат изплатени компенсации за нанесени вреди и да бъдат забранени продажбите на Switch.

 

 

Жалбата е подадена в съда, който още не е решил дали да я отхвърли или да даде ход на дело. За сега двете компании не са коментирали темата. Gamevice работи по Wikipad още от 2012 г. и първоначално искаше таблетът да предлага 3D изображения без очила. В последствие компанията промени концепцията му и накрая се отказа от него в замяна на аксесоари за смартфони и таблети.

 

Още от Digital: Nintendo Switch срещу PlayStation 4 – коя конзола е по-добра