Nikon информираха своите потребители и акционери, че официално са прекратили производството на модели от атрактивната гама 1-Series. Това означава, че компанията излиза от пазара на безогледални фотоапарати приблизително пет години след като започна да представя подобни продукти. Говорител на японския бранд уточни, че се спира серийното производство на фотоапарати, обективи и аксесоари oт серията Nikon 1-Series, предаде DigitalTrends.

 

Eдинственият начин да си купите нов Nikon 1 J5 или друг модел от гамата е да се опитате да откриете фотоапаратите в наличност във веригите на някои търговци на дребно. Другият вариант е да потърсите в интернет и да откриете конфигурация на устройствата втора ръка. За в бъдеще, обаче Nikon няма да произвежда нови модели. Решението на компанията не е изненадващо, като последният представител на серията бе показан за първи път преди три години.

 

Плановете на компанията предвиждат да се съсредоточат върху разработването на фотоапарати от най-високия клас и професионално оборудване, за да генерират приходи. Новите представители на серията Nikon DL ще разполагат с 1-инчови сензори, които са сходни с тези на Nikon 1-Series и така ще продължат да носят духа на тази серия. Nikon не е единствената компания, която започна да измества фокуса си от безогледалните фотоапарати.

 

Oще от Digital: Nikon и Mini сключиха партньорство в сферата на фотоапаратите и автомобилите