Nikon потвърдиха официално, че работят усилено над следващото им устройство от висок клас, което ще се казва D6. Компанията допълни, че това ще бъде най-добрият DSLR фотоапарат, който са създавали досега. Премиерата на Nikon D6 ще отбележи навършването на 20 години от представянето на първия модел от популярната гама D1, което се случи през 1999г. Устройството има 2.7МР сензор с 200-1600 ISO.

 

 

Тези спецификации изглеждат забавно днес, но при премиерата си Nikon D1 е фотоапaрат в премиум сегмента с впечатляващо качество. Две десетилетия по-късно Nikon продължават да бъдат един от най-големите източници на иновации в сферата на фотографията. Можем да сме сигурни, че Nikon D6 ще доразвие допълнително тази концепция. Засега не разполагаме с детайли за спецификациите на новия DSLR, предаде TechRadar.

 

 

Плановете на компанията предвиждат Nikon D6 да бъде представена официално преди началото на Олимпийските игри в Токио през 2020г. Компанията допълни още, че ще предложи на потребителите и допълнителен 120-300mm f/2.8 VR. Желанието на Nikon да представят следващия си DSLR от висок клас не е изненадваща, тъй като Nikon D5 бе представен преди цели три години. Тепърва ще научаваме повече за Nikon D6.

 

Още от Digital: Nikon официално спира производството на безогледални фотоапарати