Nike подготвят премиерата на нова серия обувки, които са предназначени за професионалните играчи по баскетбол. Разбира се това не означава, че потребителите не могат да ги използват за тренировки и други спортове. Предстоящият продукт на компанията включва една интересна характеристика, а именно специален механизъм, позволяващ маратонките да се завързват сами. Идеята е, че целия този процес може да се извърши директно от смартфоните на бъдещите собственици на умните обувки, съобщава Engadget.

 

 

Компанията вече си е осигурила услугите на някои от най-големите звезди в NBA, които ще помогнат на Nike да рекламират новия си продукт по целия свят. Единственото необходимо е да пъхнете крака в обувката и с няколко кликвания от смартфона ще можете да ги завършете, без дори да се налага да се навеждате. Дизайнерите на Nike са сигурни, че подобни концепции представляват бъдещето на спортните обувки и тепърва ще разработват още модел с подобна функционалност. Все още не знаем официалното име на маратонките. 

 

 

Новият модел ще е изработен от специални материали, които ще се грижат за оптимален комфорт дори при продължителни тренировки. Трябва да отбележим, че обувките представляват подобрена версия на Nike Hyper Adapt 1.0, които бяха представени преди две години. Цената им бе $720. Новото поколение на маратонките, обаче ще продава два пъти по-евтино. По този начин Nike се надяват да привлекат вниманието на повече хора към интелигентните си обувки. Скоро ще разберем кога стартират продажбите им на пазара.

 

 

Още от Digital: Ето спортните обувки, които ще направят Nike компания за над $1 млрд.