Фалшивите новини се превръщат във все по-голям проблем в интернет. Опитите на Facebook и Google да се справят засега доведоха до противоречиви резултати. Медийният гигант News Corp. смята, че може да предложи нещо по-ефективно с премиерата на новата си платформа, която се казва Knewz. Всъщност това е онлайн услуга за агрегиране на новини, която ще показва на потребителите съдържание от над 400 локални и световни източници.

 

Кnewz използват алгоритми с изкуствен интелект, както и специален екип от служители, които се грижат платформата да показва най-актуалните заглавия. От една страна потребителите ще имат достъп до качествено съдържание независимо какво устройство използват, съобщава Reuters. В същото време Knewz е отворена към самите издатели и автори, като ще им позволи да получат съответните дивиденти за своята работа.

 

 

Платформата използва линкове директно към уеб сайтовете на издателите и планира да споделя допълнителна информация с тях. Knewz все още е в бета фаза на разработка и не разпространява реклами, но това може да се промени на по-късен етап. Съдържанието включва новини на автори като Newsmax, Deadline, Defense News, El Paso Times, Scientific American, Washington Examiner, The Blaze, Bleacher Report, BuzzFeed, Аxios и много др. Концепцията на Knewz е интересна и цели да покаже, че новинарските платформи могат да са качествени, безплатни и достъпни за всички.

 

Още от Digital: Потребителите на Facebook приемат за достоверни над 50% от фалшивите новини в интернет