До колко интересен може да бъде един монитор?! Със сигурност повечето от вас биха предпочели видео ревю на смартфон, но мониторите все още са неизменна част от ежедневието ни и доста хора са поставени пред избора на точно такова устройство.  А и не сред морето от какви ли не марки и модели монитори, всъщност има и такива които се открояват с нещо уникално и интересно. Точно такива са и двата монитора на Philips които Digital.bg ще ви покаже в това свое видео ревю.

 

 

Днес актуална тема са рециклирането, рационалното използване на електроенергия, превантивното предпазване на околната среда. Точно такъв е и един от новите и актуални продукти на марката Philips който бе представен официално в България неотдавна. Philips 241B7QPJEB има TCO Edge сертификат, което означава, че е създаден от минимум 85% рециклирана пластмаса, има 100% рециклируема опаковка и самият той след като свърши работата си като монитор, може да се рециклира почти на 100%.

 

 

Чудесно решение за съвременният потребител който кара електромобил, събира разделно отпадъците си и не изразходва електроенергия, без да е оправдана консумацията ѝ. В този ред на мисли, Еко мониторът на Philips има вграден PowerSensor който намалява потреблението на електроенергия с до 80%. В долната част на рамката под екрана има вграден датчик, който разбира дали пред монитора стои човек и на база това активира монитора. Освен това има и друг сензор който измерва околната светлина и регулира подсветката на екрана спрямо нея. Самият монитор е с 24" диагонал и FHD резолюция. Технологията по която е направен е IPS и има филтри за неутрализиране на синият цвят и трептенето които имат по-нискокачествените монитори. Стойката на Philips 241B7 е класическа и доста стабилна. Дисплеят може да се завърти както хоризонтално, така и вертикално. Достъпът до всички изходи и приложения е много удобен.

 

 

Тези от вас които следят видео ревютата на Digital.bg знаят, че вече години наред телевизорите на марката Philips са известни със своята технология AmbiLight при която около екрана се образува светлинен ореол, който визуално продължава образите които виждаме на него. Определено ефектно  решение, което марката внедрява и при своите геймърски монитори. 

 

 

Това на екраните ви е Philips Momentum 326M6VJRMB който е създаден специално за игра с конзоли като PlayStation 4, Xbox One  и Nintendo. Защо Monumentum ли? Заряди характерната и много стабилна стойка. Мониторът е доста голям, горе-долу колкото средностатистически телевизор. Пред себе си има 32“ диагонал VA LCD с 4K резолюция - 3840х2160 пиксела. Именно това е и едно от нещата които привлича геймърите тук - добрата детайлност, дори да играят от по-близко разстояние. Благодарение на светодиодната Ambiglow технология може да се играят игри на тъмно, без да се пуска лампа. Както знаем, практиката показва, че ако се играе в тъмна стая и се разчита само на подсветката на дисплея, това влияе негативно на зрението и нервната ви система.

 

 

Още повече при 326M6V диодите светят в същата цветова гама, в която е изображението което виждаме на екрана в момента. Впечатление ни прави, че яркостта на дисплея е доста висока - 600 камндела на квадратен метър, като разпределението е равномерно - над 90%. В резултат при тъмни сцени няма ясно изразени по-светли и по-тъмни петна.  Мониторът има VESA DisplayHDR 600 сертификация и покрива на 135% sRGB цветовата гама. Както и сами виждате, при игра цветовете са максимално реалистични и наситени. Времето за реакция не върхово както на професионалните геймърски монитори от серията Aegon на AOC при които маркирахме неотдавна едва 1мс, но и тук в сравнение със стандартен монитор, времето за реакция е по-добро - 4мс.

 

 

Най-добре ще оцените това като играете футбол – погледнете движението на топката. Периферията на монитора включва HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, USB 3.0 генерация 2, PC audio in и 3.5мм вход за слушалки.