Google и Apple работят заедно по Bluetooth технология, която ще позволи на конкуриращите се платформи, iOS и Android, да общуват помежду си. Това е историческо събитие!

Сериозните привърженици на двете платформи може би се питат как се стигна до тук? Идеята е да се даде възможност за надеждно проследяване на органите и здравните организации. История на противоречивите отношения между Apple и Google

 

Как да изпращаме големи файлове онлайн? Когато се налага да споделяте документи и файлове с други хора по интернет, искате да можете да го направите бързо, сигурно и с възможно най-малко грижи. За щастие, много приложения и услуги отговарят на тези три изисквания.

Всички тези услуги криптират файловете при транзитното им преминаване и когато се съхраняват, като спират хакерите и трети страни да ги получават.

 

Безконтактните плащания се превръщат в предпочитан метод за пазаруване от милиони хора по цял свят. Това е основното заключение от последния доклад на MasterCard.Данните разкриват, че се забелязва 40% увеличение в безконтактните плащания от началото на годината досега. В това число влизат и тези извършени директно от смартфоните.

Шефът на компанията Аджай Банга сподели, че тепърва все повече хора ще започнат да пазаруват във физически магазини по този начин в следващите месеци. Безконтактните плащания са се увеличили с 40%, тъй като купувачите се страхуват от микробите върху парите в брой

 

Нов ъпдейт ще улесни отключването на iPhone със защитна маска. Използването на защитна маска може да създаде затруднения при работата със смартфоните. Това важи с пълна сила не толкова за самите разговори, колкото за системите за лицево разпознаване.

В интернет вече се появиха данни за потребителите, които не успяват да се логнат по този начин в iPhone.

Единственият вариант, който им остава е да махат защитната маска и така да сканират успешно лицето си. Понякога това може да не е най-безопасния вариант.

 

По едно време време Facebook беше принудил потребителите си да въведат своя телефонен номер в акаунтите си. Това се изискваше, за да се настрои така наречената двуфакторна автентикация. От 2018 обаче това не се изисква, което означава, че всеки може да използва двуфакторната идентификация (2FA) във Facebook. Как да използваме двуфакторната автентикация във Facebook без нужда от телефонен номер

 

Геймърите са потребителска група, която е готова да похарчи баснословни суми, за да си достави максимално удоволствие от играта на компютърни игри. Всеизвестен факт е, че съществуват не малко геймъри, които могат да похарчат няколко хиляди лева за удобен геймърски стол, а в същото време да имат автомобил с реципрочна стойност. Защо на Sony PlayStation 5 няма да работят по-старите игри от PS3, PS2 и PS1

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.