Най-добрите безплатни онлайн алтернативи на Adobe Photoshop Photoshop е инструмент за редактиране на изображения и графики, разработен от Adobe. Той предлага много полезни функции, но се налага преди да започнете да го използвате да отделите време за обучение. Освен това не е и евтин.

Photoshop е идеален за професионална употреба, но често ние се нуждаем от нещо по обикновено и безплатно.

 

Водещите производители на смартфони постоянно търсят перфектния баланс между луксозен дизайн, ултратънки размери, безрамкови дисплеи и впечатляващи камери.

Една от водещите тенденции в мобилната индустрия е премахването на всички компоненти в предната част. Тази концепция налага преместването на селфи камерата в малки отвори в самия дисплей или под формата на подвижни механизми, които се прибират в задната част на екрана.

Вграждането на сензорите за пръстов отпечатък също постепенно се утвърждават като водещо решение за най-големите производителите с Android. Tова предлага още по-удобна и бърза биометрична идентификация от смартфоните.  Нова технология ше направи смартфоните с ултразвукови сензори за пръстов отпечатък по-достъпни

 

Как да свържем компютъра с телевизора си Aко стоенете в къщи поради извънредното положение ви отекчава или се дразните от малкия екран на вашия лаптоп, може би трябва да опитате вместо това да използвате големия екран на телевизора си.

Няма ли да е чудесно, удобно настанени на дивана да сърфирате в интернет, да играете компютърни игри или да стриймвате видео от приложения, които не са достъпни на вашия телевизор?  

Използването на вашия телевизор като монитор обаче има някои недостатъци, казват от cnet. Текстът може да е твърде малък, за да се види, забавянето на въвеждането може да разруши вашите игрови резултати и докато диванът може да изглежда удобен, положението което сте заели може да предизвика болки в гърба, китките, врата ви. 

 

Системите за двуфакторна автентикация (2FA) са един от най-сигурните начини да се логвате в своите акаунти, независимо какво устройство използвате.

Допълнителният елемент, който ви предпазва е, че получавате SMS със специален код, който трябва да въведете, за да активирате профила.Това означава, че ако теоретично някой се е логнал във вашия профил би трябвало да има и достъп до смартфона, за да продължи верификацията. 

Ако не е така ще получите съответния код на вашето устройство, което няма да му позволи да се логне и респективно ще ви информира за ситуацията. Google и Apple разработват унифициран метод за двуфакторна автентикация

 

Какво да направим, ако Android смартфона ни не се свързва към WiFi В наши дни интернетът е навсякъде. Буквално във всяка една точка, на която се намирате можете да намерите поне една отворена WiFi мрежа. Има обаче един рядко срещан проблем в Android устройствата, който е доста неприятен. Понякога той просто не се свързва към интернет мрежата, а използването на голям обем от мобилни данни понякога може да се укаже доста скъпо удоволствие.
Както знаем без интернет много от приложенията на вашия смартфон са безполезни, а устройството ви се превръща в красив аксесоар.

 

Microsoft продължават да спазват стратегията да предоставят допълнителна поддръжка за IT администраторите. Обикновено по-старите версии на Windows 10 продължават още шест месеца, което предоставя повече време за миграция на бизнес клиентите им.

Сега разбираме, че тази тема е доста актуална, в контекста на световната пандемия от коронавирус. Софтуерният гигант вече е стартирал разговори с доста компании, особено тези засегнати най-тежко от разпространението на COVID-19 в световен мащаб. Мicrosoft удължава софтуерната поддръжка на по-старите веррсии на Windows 10 заради коронавируса

 

След примера на Formula 1, NASCAR и IndiCar, Formula E също пуска виртуалени състезания Всеки сезон от съзтезателните серии на Formula E стартират в деветмесечна битка, в която да определят шампиона на надпреварата. За съжаление както и останалите спортове и този ще получи „почивка“ заради разразилата се пандемия. За щастие обаче организаторите на надпреварата обявиха, че ще станем свидетели на виртуални състезания във Formula E. Те ще последват примера на Formula 1, NASCAR и IndiCar и ще радват зрителите пред малкия екран, като провеждат виртуални състезания, чрез симулатор.

 

Следващата новост при LG ще са прозрачните OLED телевизори LG е компания, която има дълбоки традиции в производството на телевизори. Като под дълбоки, имаме предвид наистина дълбоки. Например знаете ли, че първият телевизор на компанията е създаден още през далечната 1966 година и бил с 19-инчов черно-бял кинескоп.
Над петдесет години по-късно, производството на телевизори от корейската компания продължава, като технологиите се променят значително и накоро LG представи новите си NanoCell телевизори с Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit и Apple AirPlay.
Това обаче не е най-новото което можем да очакваме от LG. По последни данни, копанията планира в съвсем близко бъдеще да пусне в продажба телевизор с прозрачен OLED дисплей.

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.