Преди време, споделянето на файлове с други хора би означавало много копиране и поставяне, както и разменяне на USB флашки, но сега благодарение на възхода на интернет и по-бързите скорости, същата работа може да се осъществи само с няколко кликвания на мишката.

 

Единственият проблем днес е да изберете, от коя услуга за споделяне на файлове да се възползвате. Ето защо от Tech Radar са решили да съставят списък с някои от най-удобните онлайн улуги за трансфер на файлове.

1. Dropbox

Dropbox е безспорен лидер. Услугата е лесна за използване, надеждна и работи на почти всяка платформа. Файловете могат да се споделят чрез URL с няколко кликвания от Android, iOS, Windows, MacOS, Linux и мрежата, като могат да се прилагат и ограничения във времето и защитата с парола. Получателите пък могат да изтеглят файловете дори и ако нямат Dropbox акаунт.

 

Dropbox предлага безплатно само 2 GB място, надстройката до 1TB ще ви струва $ 9.99 на месец.

2. Google Drive

Дори и най-страстните фенове на Apple или Microsoft ще трябва да признаят, че Google предлага много по-добри онлайн услуги. Google Drive се доближава много до Dropbox по отношение на възможностите за споделяне на файлове.

 

Файловете могат да се споделят чрез имейл или линк, въпреки че Google Drive не предлага опции за времеви ограничения или пароли. Това, което можете да направите, е да ограничите редакциите, които получателите на файловете могат да правят.

 

Както при Dropbox, можете да получите достъп до Google Drive от почти всяка мобилна и десктоп платформа. Потребителите получават безплатно 15 GB в Drive и други услуги като Gmail, така че ако имате нужда от повече, ще трябва да надстроите за $1.99 на месец.

3. WeTransfer

Ако искате нещо бързо и удобно, което не е свързано с някоя голяма платформа, опитайте WeTransfer. Дори не е нужно да си регистрирате профил, въпреки че е необходимо да предоставите имейл адрес.

 

Трябва само да изберете файла (или файловете), да въведете имейл адреса на получателя и да натиснете бутона, няма по-лесно от това. Има приложения WeTransfer за Android и iOS. Ако си направите Plus акаунт, можете да зададете времеви ограничения за изтеглянията, да защитите файловете си с пароли, да изберете тема и още много други неща. Това ще ви струва $ 14 на месец или $ 145 на година.

4. Send Anywhere

Send Anywhere предлага още по-лек интерфейс от WeTransfer, но въпреки това имате различни опции за споделяне на файлове, от които може да избирате. Добавянето на файлове става от началния екран и можете да ги изпратите директно. Ако не искате да работите с Send Anywhere през мрежата, можете да инсталирате приложенията за Windows, MacOS, Android и iOS.

 

Безплатно, Send Anywhere ще ви позволи да споделяте файлове с размер до 10GB, като линка остава активен 48 часа. План Plus за $ 5,99 на месец предлага възможност за споделяне на файлове с размер до 50 GB, проследяване и ограничаване изтеглянията и премахва рекламите.

5. Hightail

Hightail е услуга за съвместна работа  с файлове, но има функция за прехвърляне на файлове.  Услугата е бърза и лесна за използване, но файловете не трябва да са по-големи от 100 MB. Контактите ви получават URL адрес, на който могат да кликнат, за да имат достъп до файла или файловете, които сте им изпратили, няма нужда да регистрирате профил. Файловете ще са на разположение седем дни.

 

С Pro акаунт за $ 12 на месец ще може да записвате файлове в облака, получавате и поддръжка на файлове с размер до 25 GB, уведомления, теми и др.

 

Вижте най-добрите безплатни онлайн услуги за конвертиране на файлове