Ултрабуците са предпочитани днес, защото са тънки, леки и се събуждат почти мигновено. Имат дълъг живот на батерията, а това е най-важното условие да харесаме едно мобилно устройство.

 

Според специалистите, ако решите да си купите ултрабук можете да сте сигурни, че ще откриете това което търсите тъй като се предлагат най-различни модели, с разнообразие от цени и функции.

 

Предлагаме ви селекцията на Tech Insider за най-тънките лаптопи на пазара.

1. HP Spectre 13 – 1. 25 см.

HP Spectre е най-тънкият изключително мощен лаптоп, който е на разположение днес на пазара. Побирането на Core i5 или i7 процесор в тази тънка рамка наистина е впечатляващо. Спокойно може да се каже, че това е опитът на HP да предложи на пазара една собствена и модерна алтернатива на MacBook Air.

 

 

2. HP EliteBook Folio G1 – 1.19 см.

HP EliteBook Folio G1 e ултра лек мобилен компютър от висок клас. Лек, компактен, но и издръжлив, ултрабукът предлага перфектни условия за вършене на работа в движение. Той се предлага в голямо разнообразие от конфигурации и разполага с няколко USB-C порта.

 

 

3. Asus Zenbook UX305CA - 1.27 см.

Asus Zenbook UX305CA е един от най-добрите модели. Неговият 1080p дисплей е голям, батерията му е стабилна, а процесорът – Core M.

 

 

4. Acer Aspire S7 – 1.27 см.

Acer Aspire S7 работи с процесор от последно поколение. На външен вид и характеристики S7 изглежда невероятно – лаптопа е с дебела само около 12 милиметра, а теглото е под 1,3 килограма.

 

 

5. Lenovo Yoga 900s – 1.27 см.

Lenovo Yoga 900s е най-тънкото хибридно устройство, което освен това изглежда неустоимо. Елегантната панта е съставена от 813 отделни компонента за плавно преминаване между отделните режими.

 

 

6. HP Chromebook 13 – 1.27 см.

Хромбук от висок клас само за $ 500, при това не е създаден от Google.  Става въпрос за HP Chromebook, устройството използва процесори Intel Core M7 от шесто поколение с архитектура Skylake като е Възможно поставянето на до 16 GB оперативна памет.

 

7. HP Envy – 1.29 см.

Envy е особено подходящ за хората, които не търсят непременно максимално висока производителност, а желаят да постигнат оптималната комбинация между добър външен вид и технически характеристики.

 

8. Apple MacBook – 1.32 см.

12-инчовият MacBook е може би най-популярният лаптоп. Той е най-тънкият лаптоп с енергийно ефективен ретина дисплей, но едва ли са много тези които са готови да дадат $1 270 за него.

 

 

Вижте 8 функции, които новият ви лаптоп е добре да има