Производителите на телефони от време на време предлагат специално издание на някои телефони, което помага за популяризирането на устройството и привлича вниманието на потребителите към марката.

 

Докато тези телефони обикновено стават част от колекциите на фенове от цял свят, понякога се случва така, че поради странния начин, по който изглеждат те влизат единствено в класации от рода на най-странните телефони на всички времена.

 

От Android Authority са събрали някои от тези странно изглеждащи телефони със специално издание. Ето кои са те:

 

Xiaomi Mi 6X Hatsune Miku издание

Hatsune Miku е версия на телефона Mi 6X, която беше пусната само в Китай.  Hatsune Miku е анимация, много популярна в Япония и Китай. 5 000 от тези смартфони бяха продадени в Китай за 2 099 юана (приблизително $ 317). Hatsune Miku Edition се продаваше в колекционерска кутия заедно с калъф, батерия от 10 000 mAh и гифт карта.

 

 

Razer Phone специално издание

Заедно с обявяването на своя смартфон, насочен към геймърите, Razer показа специална версия на телефона си, от който компанията произвела 1 337 бройки. Единствената разлика между стандартния телефон  и специалното му издание е ярко зеленото лого на компанията на гърба на устройството.

 

 

OnePlus 6 Marvel Avengers лимитирано издание

OnePlus пусна лимитирана версия на своя OnePlus 6 – OnePlus 6 Marvel Avengers. Телефонът има златни акценти, лого на Avengers на гърба, изключителни тапети от филма и калъф Iron Man.

 

Странният аспект на това специално издание OnePlus 6 беше, че всеки телефон е снабден с един от шестте колекционерски метални части. OnePlus искаше клиентите да издирват и да купуват парченцата от пъзела от другите собственици на телефона, докато не съберат всичките шест, за да участват в конкурс и да спечелят високотехнологично приключение в IMG World of Adventure в Дубай.

 

 

Huawei Mate RS Porsche Design

Huawei P20 Pro е страхотен телефон, но от компанията явно мислят, че може да стане още по-добър. Huawei Mate RS Porsche Design е почти идентичен с последния флагман на Huawei, но с променени спецификации и дизайн, разработен съвместно с Porsche. Вместо 256 GB, Mate RS Porsche Design идва с 512 GB вградена памет, безжично зареждане и сензор за пръстови отпечатъци в дисплея. Разликата в цените на двата модела е около $ 500.

 

 

HTC X PHUNK One M8

През 2014 година HTC предлагаше някои от най-престижните Android смартфони, главно поради металния им корпус. За да отпразнува появата на One M8, HTC си сътрудничи с PHUNK Studios, за да представи 64 телефона, специално издание. Половината от тези телефони бяха покрити със злато, а другата половина със сребро.

 

 

Вижте най-странните имена на телефони за всички времена