Те са интересни, нестандартни, запомнящи се, а понякога нефункционални и дори грозновати. Това са най-странните смартфони, които светът някога е виждал. Една любопитна класация на Digital.bg, в която ще ви покажем накуп всичките тези устройства, като ще бръкнем дълбоко в архивите си и ще ви покажем и откъси от видео ревюта, които сме правили на някои от тях.

 

Monohm Runcible

Ако има странен смартфон, който задължително трябва да присъства в тази класация, то със сигурност това е Monohm Runcible. Той беше представен по време на MWC 2015 и благодарение на IndieGoGo година по-късно влезе в онлайн продажба.

 

 

Смартфонът е с кръгла форма, с кръгъл дисплей, с крyгла камера върху гърба и дори с теми с кръгове. Философията на производителя е била да се търси ефектна безкрайността и спокойствието. По тази причина материалите от които е направен причудливият смартфон са не по-малко нестандартни, включително дърво.

 

Energizer Power Max P18k Pop

Смартфонът с най-дългото име и най-големият корпус в нашият видео обзор. 18k в името подсказва, защо смартфонът е толкова голям – той има цели 18 000mAh заряд. Нормално, все пак е делно на компания, чиято основна дейност е създаването на акумулаторни батерии. Pop в името пък подсказва, че смартфонът е с изскачаща селфи камера.

 

 

Телефонът е буквално като тухла и така и не събра достатъчно финансиране, за да стартира серийна продажба. Нормално, като се замислим, с къде къде по-компактен корпус днес се продават брониран исмартфони с по 13000mAh батерия. Ето например Blackview BV9100 и Ulefone Power 5 които сме ви показвали във видео ревюта в Digital.bg.

 

Asus PadFone

Като че ли 2012-та е годината в която сме ви показали в Digital.bg видео ревюта на най-нестандартните смартфони правени до момента. Asus PadFone беше един от тях. 

Самостоятелно той може да се използва като смартфон, а поставяйки го в гърба на таблет, той можете да използва неговият дисплей, заедно с хардуера на смартфона. Моделът се оказа успешен и година по-късно получи наследник и “mini” модел с намален обем

 

Nintendo Plus

Nintendo са известни с геймърските си конзоли, но не и със смартфоните си. Nintendo Plus е първият опит на компанията да направи геймърски смартфон. Той е сгъваем, с два дисплея, като оновният е с повишена яркост, а вторият с контролни функции.

 

 

Механичните бутони са идентични с тези на гейминг контролерите на Nintendo, а в корпуса на джаджата са вградени два много силни високоговорителя. 

 

Sony Ericsson Xperia Play

С подобна концепция беше един много интересен смартфон, който Digital.bg ви показа през далечната 2012г. Sony Ericsson Xperia Play, да тогава бранда Sony беше в партньорство с Ericsson при смартфоните.

 

 

Имате метална изскачаща основа с подсилена клавиатура, защото всички знаем, че в един момент геймърите започват да натискат силно или дори да удрят джойстиците си. За онова време Xperia Play е с мощен хардуер, който се справя с всички актуални игрови заглавия.

 

Triple Display Flip

Това е един наистина странен концептуален смартфон под Windows операционна система, който така и не се появи никога на бял свят. За добро или лошо. В затворено положение телефонът има малък дисплей на който виждате известия, дата, часовник и друга информация. Когато се разтвори, от двете страни се появяват физически клавиатури.

 

 

Производителят акцентира върху това, че по този начин микрофонът и високоговорителят ще са точно където трябва, както при ретро клетъчните телефони.  Display Flip има виртуална клавиатура, а за традиционалистите, от гърба чрез слайд изскача и физическа. Колко ли би тежал смартфонът, ако беше реализиран…дори не си помисляме.

 

Това са само част от всички интересни, иновативни и странни смартфони, които Digitial.bg избра да ви покаже в това свое обзорно видео. Очаквайте и следващите епизоди на класация, като продължавайте да ни изпращате предложенията си за странни модели смартфони, които смятате, че заслужават да присъстват в нея и да бъдат видяни от останалите фенове на технологиите тук.