Google е компания известна със своите иновативни и футуристични проекти. От коли, които се управляват сами до безпилотни самолети, технологичният гигант винаги ни очарова с визията си за бъдещето.

 

Ето защо от Tech Insider решили да проучат всички патенти на Google, за да разберaт какви нови технологии ще ни донесе бъдещето. От медията са се натъкнали на някои доста щури патенти, които са решили че е добре да споделят с нас. Ето кои са те:

Смарт мече

Децата обичат плюшени играчки, но този мечо с вградена видео камера, високоговорители и микрофон е по-скоро плашещ отколкото забавен. Предполага се, че този патент на Google от 2012 година е предназначен за родителите за да могат да наблюдават малките си деца когато не са до тях.

 

Устройство за коригиране на зрението

През 2014 година, Google подава патент за устройство, което може да коригира зрението, без да се налага пациента да носи контактни лещи или очила всеки ден. Устройството се поставя в окото чрез хирургическа процедура.

 

Високотехнологична татуировка

Патентът подаден през 2012 година описва татуировка, която вгражда микрофон и детектор на лъжата във врата ви! Татуировката може да се свърза с телефона ви безжично, което ще ви позволи да говорите, без да се налага да слагате телефона до устата си. 

 

Портативен вентилатор, който се прикрепя към тялото

Патентът подадена през 2012 година очертава портативен вентилатор, който се прикрепя към тялото и разпръсква приятен аромат, за да прикрие миризмата на тялото.

 

Софтуер, който превръща разговорите в комикс

Не всички патенти на Google са за хардуер. Един от 2010 година е за софтуер, който може да превръща вашите разговори в комикс. Резултатът разбира се, може да бъде споделен в социалните сайтове  като Facebook.

Щека за разходки, оборудвана със сензори и камери

Патентът от 2011 година за смарт щела има за цел да ни улесни когато сме на поход в планината. Става въпрос за устройство с една или повече камери, които ще снимат докато ходим, за да се създаде визуална симулация на района.

 

 

Вижте най-интересните патенти в технологиите