Най-голямото изложение за потребителска електроника CES 2020 е в разгара си в Лас Вегас. Както винаги то изобилства от нови и интересни устройства и технологии. А сред тях има и някои доста странни и необичайни идеи, съобщава DigitalTrends. Ето кои са най-необикновените предложения от CES 2020.

 

Charmin RollBot и V.I. Pee

Charmin RollBot е робот, който може взима и доставя ново руло тоалетна хартия, когато човек се окаже в класическата ситуация да е на „трона“, но да свърши хартията. Това става чрез заявка от мобилното приложение, което се свързва с Bluetooth с робота. V.I. Pee пък е виртуална реалност за Oculus Rift S, като може чрез изкуствен интелект да „забавлява“ потребителя докато е в тоалетната.

 

 

Sauce Slider

Това предложение е за почитателите на кетчупа и други сосове. Чрез него може да се премества сос от една зона в друга, без това да развали формата и консистенцията на соса. А това трябва да е от значение за кулинарите, които държат на вида на ястието.

 

 

Кухненският робот Julia

Julia е робот на компанията CookingPal, като може да върши почти всичко. От претегляне на продуктите, до нарязване, блендиране, рендосване и т.н. Освен това може да смила, сварява и опушва ястията. Не може едиствено да пече и пържи, но пък може да се самоизмива след готвене.

 

 

Petit Qoobo

Това е робот, който прилича на котка...без глава. Въпреки това може да мърка и е удобен и мек за гушкане. Според компанията Yukai Engineering, той е подходящ за успокояване и да бъде заместител на домашен любимец за хората, които поради една или друга причина не могат да имат истинско животно.

 

 

Bocco Emo

Малък робот от същата компанията като Petit Qoobo. Той влиза в ролята на гласов асистент и може да изпраща текстови съобщения на приятелите на потребителя, да му казва прогнозата за времето, да управлява умния дом и да води приятелски разговори.

 

 

Lumi

Система за мониторинг на бебета, която използва сензор за пелените, умна камера и мобилно приложение. Сензорът за пелените е ясен, докато умната камера следи фазите на съня на бебето и заедно със сензора дава анализ за състоянието на бебето и неговия комфорт.

 

 

Още от Digital: Sony Vision-S е първият електрически автомобил на компанията