Днес хората купуват телефони, повече от всякога, но все още намирането на най-добрия модел за нас е трудна задача. Всеки има свое виждане за това как трябва да изглежда и работи неговия смартфон. Но въпреки това има модели, които стават изключително популярни, тъй като се харесват от голяма част от потребителите.

 

От Android Authority са събрали най-популярните телефони на всички времена. Ето кои са те:

 

iPhone 6 и iPhone 6 Plus – 220 милиона

Най-успешният смартфон на всички времена е iPhone 6, а iPhone 6 Plus беше първият смартфон с голям дисплей на компанията. Размерът на екрана определено не беше голям по стандартите на Android, само 5,5 инча, но телефонът даде на феновете на Apple голямо извинение да си купят нов телефон.

 

 

Nokia 5230 – 150 милиона

Може би най-голямата изненада е попадането на Nokia 5230 в този списък, при това на второ място. Този телефон определено никога не се е смятал за смартфон в модерния смисъл на думата, той дори не поддържа Wi-Fi връзка, а се продава много по-добре от други модели телефони. Nokia 5230 беше пуснат през 2009 година и работеше с операционната система на компанията Symbian OS.

 

 

Galaxy S4 – 80 милиона

Galaxy S4 от 2013 година се отличаваше с добър хардуер, мощен набор от функции, както и с впечатляващи софтуерни възможности, а това са все причини, поради които телефоните с марка Samsung Galaxy да са най-големият съперник на iPhone.

 

 

iPhone 7 и iPhone 7 Plus – 78 милиона

IP рейтинга за водоустойчивост, по-големите опции за съхранение и по-голямата батерия очевидно се оказаха достатъчно основателни причини тези телефони да се радват на изключителен успех.

 

 

Galaxy S3 / iPhone 5 – 70 милиона

От Samsung Galaxy S3 и от iPhone 5 са били продадени по около 70 милиона устройтства. И двамата телефона бяха пуснати през 2012 година, но за съжаление цифрите за продажбите са закръглени до най-близкия милион, което прави възможно всеки от тези два модела да е изпреварил другия.

 

 

Вижте три иновации при смартфоните, които ще доминират и през 2018г.