ChargEST е прототип на универсално зарядно устройство, което може да се използва за зареждане на всеки смартфон с Android или iOS. Самият продукт е разработен от компанията Team Forwrd, която е базирана в София и е дело на българи. Идеята на екипа е да улеснят максимално потребителите, като им представят пътнически адаптер с компактни размери, който може да се използва в разнообразни джаджи като лаптопи, смарт часовници и други умни джаджи в домовете ни. ChargEST покрива електрическите стандарти в над 150 държави по цял свят.

 

 

Другото ключово предимство на ChargEST е, че едновременно може да зарежда пет различни устройства. Предвидена е и опция за безжично зареждане, като модела има три вградени USB порта и допълнителна батерия със заряд от 6300mAh. ChargEST разполага още с USB Type-C и Lightning конектори и вече се превърна в хит в уеб сайта Indiegogo, където вече събра над $180 хил. финансираме, вместо първоначалната сума от едва $20 хил. Устройството може да зарежда едновременно смартфони с Android и iOS.

 

 

Размерите от 8х8х4 сантиметра и тегло от 130 грама го правят достатъчно компактно, за да го носите лесно в джоба си. Уникалната идея на българските инженери и дизайнери може да превърне ChargEST в най-доброто зарядно устройство в индустрията. Потребителите ще могат да го купят в класическите бял и черен цвят. Очаква се официалните продажби да стартират през май. Цената на зарядното заедно с допълнителната 6300mAh батерия е приблизително $119.

 

 

Вижте как да се грижим правилно за зарядното си устройство