Google Play съществува вече повече от 10 години. За това време на сайта се натрупаха доста приложения, които може да изтеглите на смартфона си. Разбира се, не всички заслужават вниманието ни, но не са малко тези които станаха изключително популярни. За щастите, повечето от тях не са на Googlе.  

 

Ако искате да замените предварително инсталираните приложения на Googlе на Android устройството си, разгледайте списъка на Android Authority.

Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp (с приблизително 15 милиарда изтегляния)

Колекцията от приложения на Facebook е най-популярната. Приложенията Facebook (~ 4,5 милиарда изтегляния), Facebook Messenger (~ 3,8 милиарда изтегляния), Instagram (~ 2,1 милиарда изтегляния), Facebook Lite (~ 1 милиард изтегляния), Facebook Messenger Lite (~ 100 милиона изтегляния) и WhatsApp (3,5 милиарда) са изтеглени приблизително два пъти повече от цялото население на света. Това наистина е много впечатляващо.

Microsoft Office и OneDrive (с приблизително 2,7 милиарда изтегляния)

Microsoft също се справя доста добре с престижния си пакет от Microsoft Office приложения - Microsoft Word (776 милиона), Excel (666 милиона), PowerPoint (674 милиона) и OneDrive (около 560 милиона).

Angry Birds  (с приблизително 3 милиарда изтегляния)

Angry Birds все още е изключително популярно приложение, но изглежда, че никой, с изключение на феновете на играта, вече не обръща внимание на това. Има общо над дузина игри на Angry Birds и всички те заедно натрупаха около три милиард изтегляния. Първото приложение Angry Birds беше и първата мобилна игра, която достигна един милиард общо изтегляния през 2012 година.

Subway Surfers (с приблизително 1,1 милиарда изтегляния)

Subway Surfers е единствената мобилна игра с над един милиард сваляния само в Google Play Store. Това е постижение, с което създателите на играта се гордеят много.

Skype (с приблизително 1,1 милиарда изтегляния)

Skype е от старите, но все още популярни приложения, може би защото е достъпно за всички платформи. Можете да го използвате за да провеждате видео и гласови разговори, или за да изпращате текстови съобщения. Интересното е, че много от най-активните потребители на Skype не са на мобилни устройства, а на десктоп.

Clean Master (с приблизително 1 милиард изтегляния)

Clean Master е едно от най-популярните приложения в Google Play. Това е едно от онези случаи, при които популярността не означава качество. Агресивните функции за почистване на Clean Master обикновено работят срещу устройството, а не са му в помощ. И все пак, хората все още му се доверяват.

SHAREit (с приблизително 1 милиард изтегляния)

Приложението ви позволява да прехвърляте файлове между Android, iOS, Windows и Windows Phone устройства. SHAREit поддържа 39 езика и също е сред най-изтеглените приложения от последните десет години.

Snapchat (с приблизително 922 милиона изтегляния)

Snapchat е едно от най-популярните чат приложения в света заедно с Whatsapp и Facebook Messenger. То има над 900 милиона сваляния, а основната му аудитория е много по-млада от тази на повечето приложения за съобщения. Много от неговите функции са копирани от Facebook и Instagram.

Twitter (с приблизително 855 милиона изтегляния)

Twitter заедно с Facebook са двете най-големи социални медии. По отношение на качеството, Twitter е ужасен. Тук ще попаднете на много ядосани хора и често това е едно доста „токсично“ място, където ако прекарате малко време може да изпаднете в депредия. И все пак, възможността да споделяте мисли с по-малко от 240 символа прави платформата очарователна за много хора.

Candy Crush Saga (с приблизително 855 милиона изтегляния)

Candy Crush Saga е една от най-популярните мобилни игри в продължение на много години. Това е една доста простичка игра предлагаща много нива, така че можете да я играете доста дълго време.  

Line (с приблизително 792 милиона изтегляния)

Line е още една услуга за съобщения в този списък, но е популярна предимно в Азия. Това е най-популярното приложение за съобщения в Япония, следвана от Тайван, Тайланд, Туркменистан и Индонезия. Приложението може да се похвали с над 200 милиона ежедневни активни потребители.

Viber Messenger (с приблизително 747 милиона изтегляния)

Viber Messenger е друго изключително популярно приложение за съобщения. То е изключително популярно в Русия, с над 260 милиона месечни активни потребители.

 

Вижте 9 вида Android приложения, които може да замените с приложението Google