Съществуват много приложения, които се твърди, че помагат да учим, като например Netflix, Facebook, Twitter и дори Wikipedia, а се оказва, че всъщност ни разсейват, когато имаме нужда да се съсредоточим. Решението, обаче не е нито да се върнем към молива и хартията, нито да отидем да живеем в горска хижа без наличието на Интернет. За да можем да работим пълноценно, вече не е достатъчно да спрем Интернета, защото много проекти, задачи и групова работа зависят от нашата връзка с него. За щастие, вече има тонове приложения, които ни помагат в ученето. В тази статия ще Ви покажем най-добрите от тях, които ще Ви съпътстват през целия учебен ден.

 

Приложения за започване на деня

 

Any.do

Важно е да започваме деня си, знаейки какво имаме да вършим през него. Така ще можем правилно да разпределим времето и задачите си, така че да няма изненади. За тази цел ни трябва лесен за използване и разбираем органайзер, като Any.do. той ни позволява лесно да правим задачите на под-задачи, да ги организираме според важността им, да ги споделяме с други потребители и да ги синхронизираме на всичките си устройства.

Можете да го изтеглите безплатно за iOS, Android и Интернет мрежата. За Mac версията се плаща $2.99 на месец или $26.99 на година.

 

Feedly

Независимо дали Сте ученик, студент или вече имате професия, важно е да Сте запознати със събитията и новините, и във вашата част, и в обществото.

Това приложение Ви помага да прегледате набързо постовете в любимите си сайтове и вестници, без да се разсейвате да отваряте страници една по една и да ровите из Интернет. Само трябва да въведете своите предпочитания.

Можете да го изтеглите безплатно за iOS, Android и Интернет мрежата.

 

Приложения за учебните часове

 

Dragon dictation

Когато учителят казва нещо ключово и важно за записване, това е приложението, което идва на помощ. Най-добрият начин да водим бележки е да не записваме всичко, а само най-важното.

Вместо да се опитвате да транскрибирате всяка негова дума, защо просто не оставите на Dragon dictation да върши това вместо Вас? Има няколко трика как да използваме това приложение ефективно, но след като минете през тях, то ще слуша и записва текст до 60 секунди, който може да бъде изпратен на имейл, бележка или СМС, където ще можете да го четете по-късно.

Можете да го изтеглите безплатно за iOS и Android.

 

CamScanner

Важна диаграма на дъската? Недостатъчно копия на документ за раздаване? Използвайте CamScanner, за да превърнете снимка в PDF файл незабавно. И не само това. Приложението притежава също функциите да разглеждате, споделяте и редактирате своите файлове по-късно.

Можете да го изтеглите безплатно за iOS и Android.

 

Приложения за групов проект

 

Kanban Flow

Едно от най-сложните неща, свързани с груповите проекти е да сме сигурни, че всеки ще свърши своята част достатъчно добре и навреме. Вместо да изпращате имейли или съобщения да си свършат задачите или просто да се надявате всички да го направят, това приложение е добър начин да подобрите, както персоналната, така и груповата работа. Това е визуално представяне на групов списък със задачи, към който също лесно се прикачат документи, който е достатъчно стриктен, за да знаят всички какво да правят, но и достатъчно гъвкав, че да може да претърпява промени.

Можете да го изтеглите безплатно за мобилните мрежи или Интернет мрежата.

 

Doodle

Също толкова сложно, обаче е да се организират всички за време и място на среща. Единствената задача на Doodle е да направи невъзможното възможно и да Ви предостави нагледно таблица с удобното време на всички участници в проекта.

Изпратете линка, изчакайте и останалите да въведат графиците си в таблицата и предпочитаните часове за срещи и изчакайте приложението да предложи най-удобното за всички време за събиране.

 

Приложения за учене

 

Pomodoro Timer/ ClearFocus

Техниката Pomodoro е известна като една от най-известните и ефективни техники за съсредоточаване. Тя Ви кара да вършите работа за определено време (обикновено 25 минути), като след това имате право на 3 до 5 минути почивка. След като достигнете четири сета (общо два часа), имате право на по-дълга почивка. Тези приложения Ви разрешават да променяте времето си за учене и почивка и да автоматизирате интервалите, за да не Ви се налага през цялото време да следите часовника.

Можете да изтеглите приложенията за iOS за $2.29 на месец или безплатно за Android.

 

MindMup

Мъчите се със сложна задача, която изглежда все едно няма край? Сега вече можете да улесните работата си. Доказано е, че най-лесно и бързо се учи като си построим сами нагледна мисловна карта. Това приложение е много лесно за използване и също така Ви позволява да работите по картата си в реално време с други участници, да я споделяте и да маркирате клоновете, които вече сте научили като „провършени”.

Можете да изтеглите приложението безплатно от Интернет мрежата.