Една от най-големите радости на живота е възможността да избягаме от сивотата на ежедневието. А най-добрият начин за това е като отпътуваме за някъде. Но преди да опаковате куфарите, не пропускайте информацията на Mashable за най-важните неща, които ще направят пътуването ви малко по-лесно.

1. Приложение за езиково обучение

Няма ли да е хубаво да се ангажирате със смислени разговори с местните жители, а не само да посочвате нещата, които искате? С uTalk може да научите нов език като вие определяте темпото, времето и устройството, което да ползвате. uTalk ви позволява да изберете точно какво искате да научите на над 130 езика и можете да направите всичко това  онлайн или офлайн.

2. Адаптер 

Адаптерът OMNIA TA502 е в състояние да зарежда вашите устройства в над 150 страни. Всичко, което трябва да направите, е да плъзнете превключвателя, да изберете щепсела, който ви е необходим, и да го включите в електрически контакт. Това е най-малкият адаптер в света и се продава за $49. 

 

3. Rolo Travel Bag

Запознайте се с куфара на вашите мечти. Всъщност Rolo Travel Bag е не само куфар, но и гардероб и органайзер. Тази чанта ще промени за винаги начина, по който опаковате багажа си и няма да помисляте за друга. Цена $ 50.

 

4. AirBolt   

AirBolt е интелигентен катинар, който ще пази багажа ви и ще ви позволи да контролирате заключването чрез придружаващото приложение. Той дори ви позволява да го отключите само с натискане на бутон, да настроите аларми, ако не успеете да намерите чантата си и да идентифицирате последното местоположение на багажа си. Цена $ 55.

 

5. Помощник за опаковането на багажа

Където и да отивате ще имате нужда от багаж. А за да не забравите да опаковате нещо важно ще имате нужда от приложение като PackPoint. Трябва само да му кажи къде отивате, датата когато ще пътувате и какви дейности планирате да правите. Благодарение на вградените си интелигентни функции, PackPoint ще генерира персонализиран списък с нещата, от които ще имате нужда. Разбира се, лесно може да добавяте или премахвате неща от списъка.

6. Допълнителна батерия

Ако ще разчитате на смартфона си за заснемането на всички незабравими моменти и забележителности, ще имете нужда от допълнителна външна батерия. Батериите на съвременните смартфони се изтощават толкова бързо, че никога не знаете кога ще останете без батерия. Тези неприятности обаче може лесно да си спестите с допълнителна батерия.

 

Вижте най-полезните приложения за пътуване