Тази година, на автомобилното изложение в Женева видяхме множество нови, щури концепции автомобили, от които свят да ти се завие.

 

Концептуалните модели позволяват на автопроизводителите да експериментират с нови проекти, без да се притесняват за продажбите, а често и за практичността. Това е начин компаниите да усетят пулса на бъдещето и да разберат, коя тяхна идея може да стане реалност и да се появи в бъдещите им модели коли.

 

Благодарение на Business Insider може да разгледаме някои от най-нестандартните концепции на автомобили за 2017г.

 

1. Toyota i-TRIL

Toyota i-TRIL направи своя дебют тази година на изложението в Женева. Двуместният автомобил е чудесна алтернатива на мотоциклетите и обществения транспорт за тези, които търсят  по-малко превозно средство, което се управлява по-лесно и е по-маневрено. Концепцията разполага с Active Lean технологията на Toyota, която автоматично управлява колелата на превозното средство за по-добри и безопасни маневри.

 

 

2. Fiat Chrysler

Fiat Chrysler е изцяло електрически, полу-автоматизиран ван, разработен с помощта на Panasonic и е доста вероятно да бъде използван в услугите за споделени автомобили. Fiat Chrysler включва много сензори като радар, LiDAR, камери и сонари, някои от които са предоставени от Samsung Electronics и предлага Level 3 автономно управление.

 

 

3. Rinspeed Oasis

Rinspeed  Oasis е една доста щура идея за концептуален автомобил. Това, което отличава колата от всички останали, е че зад волана има собствена градина – мини оранжерия. Отвътре колата има голям сензорен дисплей от Harman, който поддържа гласов и жестов контрол. Има системата за известяване, която прожектира различни съобщения на предното стъкло. Rinspeed Oasis е замислен да бъде използван като автомобил за споделено пътуване. Нейните производители казват, че клиентите могат да повикат колата през мобилното си устройство и да ѝ наредят къде да ги откара.

 

 

4. Honda NeuV

Honda NeuV беше представен през месец декември миналата година, но официално направи своя дебют на CES. От Honda заявяват, че NeuV разполага с технология за автономно шофиране ниво 4. NeuV използва изкуствен интелект, за да изучава поведението и начина на управлението ѝ и дори може да прави препоръки за музика и да дава съвети за ежедневни навици при шофиране.

 

5. Nissan

Nissan показа своята концепция VMotion в Детройт, която също е зашеметяваща. Превозното средство се възползва от високотехнологичната системата ProPilot на Nissan, която позволява на колата да се управлява самостоятелно по магистралите със скорост до 62 mph.

 

 

6. Citroen

Citroen също представи тази година свой концептуален модел, C-Aircross. При него двете странични огледала са заменени с камери, а покривът е панорамен. Колата е оборудвана с Human-Machine интерфейс. Шофьорът и пътникът до него са в състояние да контролират всички основни функции в автомобила чрез 12 инчов сензорен екран.  

 

Вижте най-добрите електрически автомобили, които могат да се купят днес