AnTuTu e името на популярна платформа за бенчмарк тестове, която показва колко бърз е хардуера на мобилните устройства при различни визуални експерименти. Огромната база данни, с която разполага AnTuTu сега ни разкрива интересни детайли за водещите процесори за смартфони в индустрията.

Един от най-важните фактора при избора на ново устройство е именно хардуера, който използва. Ако сте си задавили въпроса кои са най-бързите архитектури за смартфони с Android сега е момента да разберете отговора. Вероятно няма да се изненадате да научите, че Qualcomm Snapdragon 865 е най-мощният мобилен процесор в базата да данни на AnTuTu.

Следващото име в списъка е Samsung Exynos 990, с който работят някои от версиите на Samsung Galaxy S20 смартфоните. Все пак е важно да отбележим, че разликата между тях е доста сериозна. 

Третата позиция в класацията за най-бързи процесори за смартфони е за Qualcomm Snapdragon 855 Plus, който има значително предимство пред Kirin 990 5G, който е позициониран четвърти в тестовете на AnTuTu.

 

 

Всъщност това е архитектурата, с която работят последните устройства от премиум сегмента на Huawei, сред които Huawei P40. Oще едно предложение на Qualcomm допълва челните пет и това е Snapdragon 855, съобщава GzmoChina.

Така предшественика на Snapdragon 865 успява да изпревари конкурентни процесори като Huawei Kirin 990, Samsung Exynos 9825 и Exynos 9820. Ето как стигаме и до първите две предложения на друг голям производител в мобилната индустрия, а именно MediaTek. 

Чиповете Dimensity 1000L и Dimensity 820 демонстрират производителност, сходна с Kirin 985 5G и Kirin 980 процесорите на  Huawei. Aко се интересувате от смяна на сегашния смартфон и покупката на нов определено изберете модел, опериращ с някой от гореизброените чипове. 

Важно е да споменем, че е възможно да има разминавания между резултатите от бенчкмарковете и реалното представяне на смартфоните, но те едва ли могат да бъдат толкова осезаеми. Навлизането на 5G технологията и очакваните премиери през втората половина на 2020г. ще ни предоставят още по-добри възможности за избор.

 

Oще от Digital: Най-бързите смартфони от среден клас, през април, според AnTuTu