Търсите безплатен OCR софтуер? Не знаете какво е OCR? Optical character recognition (OCR) представлява софтуер за оптично разпознаване на символи, който може да конвертира JPEG файл в Word текст. OCR софтуерът анализира документа и го сравнява с шрифтовете, съхранени в неговата база данни или чрез отбелязване на характеристики, характерни за символите

Някои видове OCR софтуер проверяват и правописа, за да „отгатнат“ неразпознатите думи. 100% точност е трудно да се постигне, но като цяло резултатите са задоволителни. 

 

Потребителите прекарват все повече време пред смартфоните си заради пандемията от COVID-19. Mобилните устройства се превърнаха в предпочитания начин за забавление за хората в социална изолация. Стоенето вкъщи е причината все повече хора да прекарват часове на ден пред дисплеите на смартфоните.

Тези процеси закономерно увеличиха броя на приложения, които инсталираме за водещите платформи, но обхващат и цялостния трафик в социалните мрежи и браузърите. Неслучайно активността на потребителите е причината да се генерират повече от 21 млрд. инсталации на мобилни приложения за Android и iOS през първото тримесечие на годината. Това е увеличение с 15%, в сравнение със същия период в края на 2019г.

 

Първото тримесечие на годината вече остана в историята и провокира редица проблеми в световния пазар на смартфони. Водещите производители трябва да се примират с по-малко продажби през януари-март, като водещата причина е коронавируса.

Очакваното навлизане на по-достъпни устройства с поддръжка на 5G също допринасят за ситуацията. Въпреки това може да откриете разнообразие от модели в средния и висок клас на пазара. Ето и кои са най-бързите устройства попаднали в базата данни на AnTuTu за месец март: Кои са най-бързите смартфони с Аndroid през март, според AnTuTu

 

Във фитнес залата се тренира лесно. Можете обаче да постигнете задоволителни резултати и докато тренирате у дома си. Нужни са малко дисциплина и правилно отношение. Вашият смартфон не може да ви даде тези неща, но може да ви ръководи по време на тренировките ви у дома. Най-добрите Android приложения за тренировка в домашни условия.

 

Отчетоха ръст в продажбите на лаптопи, настолни компютри и периферия заради пандемията от COVID-19. Икономическите измерения предизвикани от социалната дистанция и стоенето вкъщи надхвърлят стотици милиарди долари. Редица малки и средни бизнеси са засегнати, тъй като са принудени да затворят за неизвестен период от време. Все още никой не знае колко дълго ще продължи кризата с COVID-19 но е факт, че някои индустрии вече са драстично засегнати от пандемията.

Добър пример са смартфоните, където се забелязва сериозен спад в продажбите от началото на годината досега. Не всички технологични сектори, обаче са негативно засегнати от разпространението на коронавируса в световен мащаб.

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.