Само преди дни ви информирахме, че Google вече показва предупреждения за COVID-19 при пътувания. Това е само една от мерките, с които компанията се опитва да ни бъде полезна в неприятната ситуация. Технологичният гигант вече отдели финансови средства за подпомагане работата на болниците и подкани своите служите да се включат в много благотворителни инициативи. Google също така следят стриктно за разпространението на невярно съдържание за коронавируса и се стремят да ни показват само легитимна информация в своите приложения. Заглавия като Google Maps, YouTube, Google Chrome улесняват ежедневието на милиони хора. Google вече ще ни информира къде се спазва домашната карантина заради COVID-19

 

Facebook ще конкурират Zoom с десктоп версия на Messenger за Windows и macOS. Невероятната популярност на приложенията за видеоконферентни разговори продължава с пълна сила. Вече разбрахме, че водещите платформи за комуникация са отчели рекордни инсталации през последните седмици на март. Специфичната ситуация и факта, че милиони хора стоят постоянно в домовете си превърна използването на приложения за видеоконференция в единствения начин за общуване с любимите хора. Това важи както за традиционни заглавия като Skype, Microsoft Teams, така и за сравнително нови предложения като Zoom и Houseparty, които продължават отчитат все повече изтегляния сред европейските потребители.

 

Заради нечуваната с мащабите си пандемия от COVID-19, границите на повечето държави по света са затворени. Няма екскурзии, не работят ресторанти и дискотеки, няма културни у спортни мероприятията. Карантината е пълна и това е един от основните начини човечеството да се пребори с коварният вирус. По тази причина днес милиони хора стоят в изолация вкъщи. Някой си почиват, а други продължават да работят на принципа "Home Office". В този момент почти всичко се прави онлайн. Потребителите са похарчили $23.4 млрд за Android и iOS приложения през първите три месеца на 2020г.

 

След ъпдейта до Ice Cream Sandwich, процесът на правене на скрийншоти е стандартизиран и за повечето Android устройства се състои в натискането едновременно на бутона за намаляване на звука заедно с бутона за захранване.  Някои производители обаче използват различна комбинация от бутони или предлагат още по-интуитивни режими. Ето защо от Android Pit показват как да може да правим скрийншоти на различни Android смартфони. Ето как да направим скрийншот на Android телефон

 

Полезни съвети за безплатните приложения за видео чат – Zoom, Skype, FaceTime. Милиони хора работят от дома си и практикуват социално дистанциране, за да избегнат разпространението на коронавируса. Повечето от тях се възползват от безплатните приложения за видео чат, за да поддържат връзка с колеги, приятели и семейство.  Милиони хора работят от дома си и практикуват социално дистанциране, за да избегнат разпространението на коронавируса. Повечето от тях се възползват от безплатните приложения за видео чат, за да поддържат връзка с колеги, приятели и семейство. 

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.