Трансферът на големи файлове по интернет винаги е бил сложно предизвикателство.

А то се превръща в ежедневие, като се има предвид колко много „растат“ файловете заради все по-обемистите видеоклипове и снимки с висока резолюция.

Най-лесното и популярно решение е файловете да се качат в онлайн услуга за съхранение и да се споделят линковете към тях. Вече има и много безплатни такива услуги, като Dropbox, Google Drive, OneDrive и др. Ето как да споделяме и изпращаме големи файлове безплатно

 

Какви технологии използваме вкъщи за да оцелеем в условията на пандемия. Само няколко седмици света е в извънредно положение заради пандемията от корона вируса, а на нас ни се струва че минаха години, нали? Станахме свидетели на невиждани до сега неща - затваряне на офиси, училища и фирми; отложени концерти, сватби, фестивали и големи спортни събития; влезли в сила заповеди за престой в дома. И всичко това превърна големите градове по света в истински градове-призраци.

Несъмнено последните събития промениха из основи начина ни на живот. За да се справим с тази нова реалност може да имаме нужда от помощ.

Корейският производител вече работи над иновациите, които ще намерят място в следващото им поколение смартфони от висок клас. Samsung искат да разполагат с достатъчно време, за да предложат най-доброто от света на технологиите на своите потребители.

 

Вече ви информирахме, че Samsung Galaxy S30 ще има селфи камера, която е вградена под дисплея. Тази характеристика ще позволи цялото пространство в предната част да бъде за безрамковия дисплей и ще допринесе за луксозния дизайн на смартфона. Сега разбираме повече информация за възможностите на предната камера, с която ще бъде оборудван Samsung Galaxy S30. Изтекоха нови детайли за селфи камерата, която ще е вградена под дисплея на Samsung Galaxy S30

 

Как лесно да конвертираме снимките си от HEIC в JPEG формат на iPhone или iPad След излизането на новия iOS 11 iPhone и iPad преминаха към новия висококачествен HEIC/HEIF формат за снимки. Някои от вас най-вероятно не са обърнали внимание на това. Тук ще ви покажем два прoсти начина как да ги конвертирате в JPEG формат, ако все още държите на него.

iOS и iPadOS са доста интелигентни опeрационни системи и за това конвертирането на снимки е доста леснo. Например, когато прикачате изображение към приложението си за електронна поща, то веднага преминава като JPEG файл. Има моменти обаче, когато това не работи, например, когато експортирате снимки от iPhone към вашето десктоп устройство.

 

 

Ще сложи ли край COVID - 19 на офисите с много служители на едно място? По време на пандемията с COVID-19 се промени всичко около нас. Не само начинът ни на живот - който при по-отговорните хора стана по-затворен и социален единствено онлайн. Сериозна промяна се наблюдава и по отношение на работата ни. 
Коронавирус повлия негативно на някои бизнеси, като временно или напълно ги прекрати. Други пък получиха сериозно развитие и се наложи бързо да назначават нови попълнения в екипите си, без оглед на това каква заплата ще им предложат. 

 

Google от години залага на стратегията да представя "Go" версии на своите популярни приложения, които са оптимизирани за устройства с по-слаб хардуер. Последното заглавие, което е част от тази стратегия е Google Camera Go, което от скоро е достъпно за всички потребители.

Този софтуер е оптимизиран за олекотената версия на операционната система. 

Пример за атрактивни модели, които работят с Android Go са Ulefone S11 и Nokia C2 при които общото е на първо място ниската цена. Новoто приложение има компактни размери и така предоставя достъп до водещите функции, но също така заема по-малко пространство. Бюджетните смартфони с Android Go ще могат да снимат с HDR качество благодарение на приложението Camera Go

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.