Приложенията и игрите са неизменна част от всеки смартфон. Потребителите обичат да прекарват много време със смартфона си в използване на приложения, като някои от тях се радват на много по-голяма популярност от други.

Българските потребители имат малко по-различни интереси от останалите.

Това става ясно от статстика на Appannie, която показва кои са най-изтегляните приложения и игри от потребителите в България.  Ето и кои са приложенията.

 

TikTok

Световният хит при социалните мрежи не подминава и България. Приложението за записване, споделяне и гледане на кратки видеоклипове се радва на особено голям интерес и у нас. То е най-изтегляното за миналата седмица.

 

 

My Talking Tom Friends

На второ място се нарежда семплата, но забавн игра за говорещите виртуални животни. Те обичат да чуват казаното от потребителя и да го повтарят в различни забавни гласове. Приложението има различни животни и макар да е семпло, е много забавно.

 

 

Viber 

Едно от най-популярните чат приложения в България, продължава да се задържа в челните места на класациите. Приложението поддържа безплатен чат, видео разговори, а вече има и чатботове, виртуален пазар и др. Популярни са и виртуалните стикери, които потребителите обменят.

 

 

Perfect Snipe

Семпла игра, която тества точността на стрелба. Виртуалният герой е снайперист, който трябва да изпълнява различни предизвикателства. Точната стрелба е от значение, за да се постигне целта с минимални грешки и висок резултат.

 

 

DOP: Draw One Part

Забавна и предизвикателна игра, която комбинира решаването на пъзели с рисуване. Задача изисква рисуване на елементи, за да може да се реши пъзелът. Има голямо разнообразие от задачи с различна трудност. Приложението залага доста и на хумора.

 

 

Storytel: Audiobooks and E-books

Платформа с голям брой електронни книги и аудиокниги. Има голямо разнообразие от жанрвое и автори. След пробния период има абонамент, като може да се използват и предплатени планове. Приложението има и допълнителни функции като аларми, отметки, водене на бележки и др.

 

 

Instagram

Популярната социална мрежа за снимки е доста използвана и в България. Тя се задържа в класацията дори над конкуренти като Facebook, Twitter и др. Instagram е добре позната на всички и в момента се бори с TikTok за вниманието на най-младите.