Игрите за смартфони вече са много популярни и са на път да станат по-голям пазар дори от компютърните заглавия. Разнообразието от игри за Android смартфони също е много голямо и интересът към тях постоянно расте.

А компанията Appannie следи най-сваляните приложения и игри, като има и класация за най-популярните игри за Android в България. Данните са към тази седмица и са за безплатните заглавия.

 

Tangle Master 3D

Интересна игра, която е с доста семпла цел, но пък е и предизвикателна. Задачата – да се разплетат оплетените въжета с най-малко ходове. Всяко ниво става все по-трудно с повече въжета и по-сложно разплитане, затова играта бавно, но сигурно става предизвикателна и изисква внимателно обмисляне на ходовете.

 

 

My Talking Tom Friends

Новата версия на играта има доста повече функции. Тя вече има шест героя, които живеят във виртуална къща. Всичко може да се персонализира, включително героите, къщата и т.н. Играчът трябва да се грижи за животните, да играе с тях и да ги учи. Практически играта еволюира от герой, който просто повтаря казаното от потребителя със смешен глас, в своеобразно виртуално тамагочи.

 

 

Coin Master

Игра, която комбинира пътешествия във виртуални светове на пирати, викинги и дори хипита. Целта е да се печелят виртуални монети чрез въртене на колело, което дава задачи. Има и стратегически елемент с превземане на територии, защитаване на села и градове и др. За колекционерите има и виртуални карти, които могат да се печелят, намират на тайни места или да се обменят с други играчи.

 

 

Stack Colors!

Интересна игра, в която целта е да се натрупа възможно най-високата кула от цветни плочки. Това обаче става по-трудно с времето, защото се появяват и други цветове, а кулата трябва да е само от един цвят. Тичането през нивата е предивикателство, което изисква бързи реакции.

 

 

Hide ‘N Seek!

Класическата игра на криеница си има своя семпла, но забавна дигитална версия. Играчите са в лабиринт, като трябва да си намерят скривалище от търсача. Има и нива в офис сгради, полета и други. Разбира се, може да се играе и като самия търсач.

 

 

Toon Cup 2020 – Cartoon Network’s Football Game

Атрактивна игра за почитателите на футбола и анимационните герои. В нея са обединени някои от най-популярните лица на Cartoon Network, които влизат в ролята на футболни играчи. Потребителят може да си направи отбор от любимите герои, като всеки от тях има различни способности, предимства и недостатъци.

 

 

Bake it

Забавна игра за феновете на кулинарията. В нея играчът трябва да изпълнява поръчки за различни сладки и да избира подходящите съставки, за да пресъздаде най-точно това, което вижда на картинката на поръчката. Важна е не само точността, но и бързината.

 

 

DOP: Draw One Part

Игра, която комбинира в себе си рисуване и решаване на пъзели. Трябва да се изпълни конкретна задача и да се нарисува нейното решение. Задачите ще са най-различни – от забавни картинки, до теми по обществени проблеми.

 

 

Brawl Stars

Мултиплейър игра, в която има голямо разнообразие от по-малки игри и предизвикателства. Може да се играят битки, събиране на виртуални скъпоценни камъни, обири, шампионати и др. Всеки персонаж има различни характеристики, може да се трупат нови умения с увеличаването на опита на героя и др.

 

 

Escape Masters

Всяко ниво в тази игра е предизвикателство. Трябва да се избяга от затвора, да се преодолее пещера или опасни капани. Задачата – да се избяга заедно с всички приятели чрез прокопаването на тунели. Всяко ниво е все по-сложно и има скрити препятствия, за които трябва да се реагира подобаващо.