Приложенията за онлайн разплащания набират все по-голяма популярност. Те увеличават сигурността за потребителя, дават повече възможности за по-лесно следене на разходите и оптимизирнето им. А някои услуги правят и по-удобна връзка с реалния свят и улесняват плащанията и в традиционни магазини и заведения.

 

Полезно: 5 приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

 

Тези приложения вече са налични и в България, при това се радват на голям интерес. Компанията AppAnnie има класация за най-изтегляните приложения за онлайн разплащания и банкиране в страната. Ето ги и тях, като данните са към тази седмица.

 

Bulbank Mobile

Това е приложението на УниКредит Булбанк. То е подходящо за клиенти на банката, като дава достъп до сметките им и могат да ги управляват в движение.

 

 

А1 Wallet

Виртуалният портфейл на телекома А1, който може да се използва за обединяване на няколко банкови сметки на едно място. Има и функции за оптимизиране на разходите.

 

 

Investing.com: Stocks, Finance, Markets & News

Единственото изключение в класацията. Това приложение не е точно за онлайн разплащания, но дава информация за инвестициите на потребителя, новини за финансовите пазари и др.

 

 

DSK Smart

Приложението на Банка ДСК, което дава възможност за онлайн плащаня, прехвърляне на средства, плащане на сметки и др. Може да се подават заявки и за сметки, кредитни карти и др.

 

 

UBB Mobile

Това е приложението на ОББ, което също предлага възможност за онлайн управление на сметката. Има и опции за отлагане на плащания, споделяне на IBAN номера и др.

 

 

RaiMobile

Приложението за мобилно банкиране на Райфайзен банк. И то предлага очакваните функции и възможности за прехвърляне на средства, онлайн плащания и др.

 

 

iCard: Send Money to Anyone

Приложение, което може да се използва за бързи и лесни преводи между потребителите. Голяма част от функциите са безплатни, като може да се използва и за безконтактни плащания в магазините.

 

 

m-Postbank

Мобилното банкиране на Пощенска банка. Разполага с очакваните функци и ивъзможности, като поддържа и пащания към институции и комунални сметки.

 

 

PayPal

Една от най-старите платформи за онлайн разплащания. Има си и мобилно приложение, което дава достъп до същите функции и възможности, като улеснява пазаруването през мобилен телефон.

 

 

Revolut

Още един виртуален портфейл, който позволява обединяване на различни сметки на едно място. Има и функция за виртуална сметка, която да се използва за плащания и да предпазва реалните карти и сметки на потребителя.