Барселона за пореден път се превърна в домакин на най-голямото технологично изложение в Европа. През 2016 водещите производители отново се постараха да ни демонстрират възможностите на най-новите си продукти, а също и да представят последните си иновации, които тепърва ще навлизат на пазара и в ежедневието ни. Мобилният конгрес събира за няколко дни най-популярните технологични брандове, които на свой ред се постараха да впечатлят посетителите с атрактивните си джаджи.

 

Голяма част от тях ще могат да бъдат купени от потребителите в следващите седмици или месеци, но на някои от уникалните технологии, които видяхме на MWC 2016 ще им отнеме доста време, докато дебютират на пазара. Представяме ви списък с най-интересните устройства, които по най-добър начин символизират напредъка на съвременните технологии и се очаква да привлекат най-голямо внимание сред потребителите, след като стартират продажбите им.

Samsung Galaxy S7 и Samsung Galaxy S7 edge

 

Samsung Galaxy S7 и Galaxy S7 edge вече са факт. Samsung Galaxy S7 има 5.1-инчов Super AMOLED дисплей, който поддържа резолюция от 2560х1440 пиксела, а за разлика от него Galaxy S7 edge е с по-голям 5.5-инчов дисплей. Високата производителност на най-добрите смартфони на Samsung се гарантира от мощни Snapdragon 820 процесори на Qualcomm.

Без никакво съмнение едно от най-важните подобрения на Samsung Galaxy S7 и Galaxy S7 edge е включването на новия усъвършенстван 12-мегапикселов сензор, който е с f/1.7 oбектив.

 

 

Samsung представи и новата The Gear 360 камера, която е способна да заснема 30 MP сферични снимки и видео с резолюция от 3840х1920 пиксела, благодарени ена двата си обектива.

Джаджата записва върху microSD карта и е снабдена с акселерометър, жироскоп и NFC. От Samsung разкриха, че ще тя ще се продава на пазара до края на 2016 година.

 

LG G5

 

LG представиха официално дългоочаквания смартфон G5. Интересно е да знаете, че смартфонът разполага с 5.3 инча Quantum дисплей, който поддържа QHD резолюция от 2560х1440 пиксела при впечатляваща плътност от 554ppi. LG G5 се захранва от мощен Snapdragon 820 процесор, в комбинация с 4 GB RAM, 32 GB вградена памет.

 

 

Една интересна новост в LG G5 е така наречения механизъм наречен Magic Slot, който позволява да добавите различни аксесоари - модули. Механизмът се вади чрез натискането два бутона, които освобождават долната част на корпус и позволява батерията да бъде извадена лесно.

 

Sony Xperia X, Xperia XA и Xperia X Performance

 

Sony също изненадаха много от почитателите на технологичното шоу MWC 2016, и показаха за първи път на публиката новата си серия смартфони, която се казва Xperia X.

Смартфоните носят имената Xperia X, Xperia XA и Xperia X Performane, и разполагат с елегантен дизайн, смело съчетание между метал и стъкло.

 

 

Новите смартфони следват характерния дизайн на компанията и също се очаква да привлекат вниманието на любителите на фотографията, тъй като Xperia X и Xperia X Performance имат 23-мегапикселови камери с Predictive Hybrid AF автофокус.

 

Трите смартфона разполагат с 5-инчови дисплеи, които поддържат Full HD разделителна способност при Sony Xperia X и Xperia X Performance, докато Xperia XA предлага HD резолюция.

Вградените им батерии са със заряд от съответно 2620mAh, 2700mAh и 2300mAh, като те имат допълнителен слот за microSD карта.

 

 

Процесорите на новите смартфони също се различават. Xperia X Performance използва Snapdragon 820, докато чипът на Xperia X е от Snapdragon 650 платформата на Qualcomm, като и в двата случая те са допълнени от 3GB RAM. 

 

Lenovo Vibe K5 и Vibe K5 Plus

 

 

Lenovo Vibe K5 и Vibe K5 Plus са оборудвани с 5-инчови панели, които поддържат HD и Full HD резолюция и разполагат с мощния високоговорители с технологията Dolby Atmos. В задната им част са разположени 13-мегапикселови камери, и предни т 5МР  с фиксирани фокуси за видео разговори и селфи снимки. Вградената памет е 16GB.

Lenovo Vibe K5 Plus се захранва от по-бърз Snapdragon 615 процесор на Qualcomm, докато Vibe K5 разполага със Snapdragon 415 чип на компанията. Оперативната памет е 2GB RAM

 

 

Очаквайте още от най-интересните технологии по време на MWC 2016 в следващите ни материали.